Europa League: Κορυφαίοι οι Θρακιώτες στις ισοπαλίες Παναθηναϊκού και Αστέρα Τρίπολης με Εστορίλ και Παρτιζάν

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Με ισοπαλίες ολοκλήρωσαν τις φετινές ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας Τρίπολης. Το τριφύλλι προηγήθηκε της πορτογαλικής Εστορίλ αλλά τελικά ισοφαρίστηκε λίγο πριν το τέλος με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την διοργάνωση με ισοπαλία 1-1 στην βροχερή Λεωφόρο, ενώ ο Αστέρας στάθηκε όρθιος μέσα στο Βελιγράδι και απέσπασε λευκή ισοπαλία από την Παρτιζάν, εξασφαλίζοντας την τιμητική τρίτη θέση του ομίλου.

Στην αναμέτρηση της Σερβίας, αλάνθαστοι ήταν οι δύο πρώην παίκτες του Πανθρακικού. Ο Ζησόπουλος δεν υπέπεσε σε λάθη, ανέκοψε ουκ ολίγες επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων και σε συνεργασία με τον Σανκαρέ και φυσικά τον πολύ καλό Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, δεν επέτρεψαν στη γραμμή κρούσης της Παρτιζάν να παραβιάσει την εστία του Αστέρα.

Ο Ζησόπουλος αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης όπως και ο έτερος πρώην “Κομοτηναίος”, ο Μουνάφο. Ο τελευταίος έριξε ακατάπαυστο τρέξιμο στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Δεν θέλησε να ρισκάρει και να βγει μπροστά, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν ήταν αυτός ο σκοπός για τον οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον Στάικο Βεργέτη.

Αυτό πάντως που κρατάνε όλοι στην ομάδα της Τρίπολης, που έρχεται την Τετάρτη στην Κομοτηνή και αντιμετωπίζει την μεθεπόμενη Κυριακή την Ξάνθη,  είναι το σοβαρό πρόσωπο που έδειξε σε όλη τη φετινή πορεία της (στα 6 παιχνίδια της στα προκριματικά και τα ισάριθμα στους ομίλους του Europa League) και το γεγονός ότι δεν γνώρισε την ήττα ούτε από τη Μπεσίκτας ούτε από την Παρτίζαν αλλά και το ωραίο ποδόσφαιρο που προσέφερε στο κοινό της.

Αυτό άλλωστε αποτυπώθηκε και στον βαθμολογικό πίνακα καθώς το φινάλε των υποχρεώσεών του στους ομίλους  του Europa League -για παρθενική φορά στην ιστορία του- βρίσκει τον Αστέρα να έχει μαζέψει 6 πόντους και να καταλαμβάνει την 3η θέση.

Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός πρόσφερε άλλη μια πίκρα φέτος στους οπαδούς του. Ολοκλήρωσε την πορεία του στον πέμπτο όμιλο του Europa League τελευταίος, με δύο μόλις βαθμούς, χωρίς νίκη. Κόντεψε βέβαια να την πετύχει χάρη στο τέρμα του Καρέλη, αλλά δεν ήρθε αφού τρία λεπτά πριν το τέλος οι Πορτογάλοι της Εστορίλ ισοφάρισαν.

Ο Θανάσης Ντίνας ήταν ο κορυφαίος των πράσινων, κατά γενική ομολογία. Ο Κομοτηναίος παίκτης ήταν ο κινητήριος μοχλός του Παναθηναϊκού. Από τα πόδια του άρχισαν οι πιο πολλές επικίνδυνες επιθέσεις. Έχει την ασίστ στο γκολ, είχε και ο ίδιος ευκαιρίες, ενώ δημιούργησε για τους άλλους. Ανασταλτικά δεν ήταν αδιάφορος, ενώ με την τεχνική του μπέρδεψε την πορτογαλική άμυνα.

Ωστόσο, προς έκπληξη όλων, ο Γιάννης Αναστασίου τον αντικατέστησε στο 67ο λεπτό προκειμένου να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Μάρκους Μπεργκ, μια κίνηση αλλαγής που (εκ των υστέρων κρίνοντάς την βέβαια) αποδείχθηκε λάθος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Απόλλων Λεμεσού των πρώην παικτών του Πανθρακικού Ρομπέρ και Παπουλή ηττήθηκε εντός έδρας από την Βιγιαρεάλ με 2-0. Συνοπτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που άρχισαν στις 8.00 το βράδυ:

1ος όμιλος
Γκλάντμπαχ – Ζυρίχη 3-0
Απόλλων Λεμεσού – Βιγιαρεάλ 0-2
 
2ος όμιλος
Μπριζ – Ελσίνκι 2-1
Κοπεγχάγη – Τορίνο 1-5
 
3ος όμιλος
Παρτίζαν – Αστέρας Τρίπολης 0-0 
Μπεσίκτας – Τότεναμ 1-0
 
4ος όμιλος
Ζάλτσμπουργκ – Άστρα Τζούρτζου 5-1
Ντίναμο Ζάγκρεμπ – Σέλτικ 4-3
 
5ος όμιλος
Αϊντχόφεν – Ντινάμο Μόσχας 0-1
Παναθηναϊκός – Εστορίλ 1-1
 
6ος όμιλος
Ντνίπρο – Σεντ-Ετιέν 1-0
Καραμπάγκ – Ίντερ 0-0