Εννέα συλλήψεις για το σκάνδαλο στημένων αγώνων! Αφορούν και παίκτες θρακιώτικων ομάδων της Βουλγαρίας!!!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Εννιά συλλήψεις ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας για σκάνδαλο στημένων παιχνιδιών στο πρωτάθλημα της χώρας. Αίσθηση προκαλεί ότι ανάμεσα σε αυτές είναι και ηχηρά ονόματα του βουλγαρικού ποδοσφαίρου, όπως ο αρχηγός της πρωτοπόρου ΤΣΣΚΑ Σόφιας αλλά και οι αρχηγοί των θρακιώτικων ομάδων Λοκομοτίβ Πλόβντιβ και Τσέρνο Μόρε που έχουν έδρα την Φιλιππούπολη και την Βάρνα αντίστοιχα,περιοχές που ανήκουν στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Θράκης (που ως γνωστόν καλύπτει όχι μόνο το γνωστό γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας αλλά και της βορειοδυτικής Τουρκίας καθώς και της νοτιανατολικής Βουλγαρίας).

Η σύλληψη των ανωτέρω έγινε την Τετάρτη, αλλά στην αρχή τα ονόματα δεν είχαν αποκαλυφθεί. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η έρευνα αφορούσε κυρίως αγώνες της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, μιας ομάδας που συχνά έρχεται στην Ξάνθη και την Κομοτηνή για προετοιμασία και φιλικούς αγώνες με Ξάνθη και Πανθρακικό.

Ο πρόεδρος της ομάδας Ατάνας Ουζούνοφ δήλωσε κατηγορηματικά ότι “η Λοκομοτίφ Πλόβντιβ δεν γίνεται να εμπλέκεται σε στημένους αγώνες. Υποθέτω ότι η έρευνα αφορά κάποια παλιά υπόθεση”. Ωστόσο λίγο μετά διέρρευσε ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο Μάρτιν Καμπούροφ, αρχηγός της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ. 

Επίσης, στις φυλακής τα σίδερα βρίσκονται ήδη ο Αλεξάντερ Τούντσεφ, αρχηγός της ΤΣΚΚΑ Σόφιας και πρωτοπόρου της κατάταξης, καθώς και ο Κίριλ Κότεφ, αρχηγός της Τσέρνο Μόρε Βάρνας. Και οι δύο τελευταίοι στο παρελθόν έχουν φορέσει την φανέλα της Πλόβντιβ. 

Η Αστυνομία επίσης συνέλαβε τους Γιορνταν Τοντόροφ και Ιβο Ιβανοφ, παίκτες της Λοκομοτίβ Σόφιας που επίσης στο παρελθόν έπαιζαν στην συνονόματη ομάδα της Φιλιππούπολης, που βρέθηκε προφανέσατα στο επίκεντρο της αστυνομικής και εισαγγελικής έρευνας. Και οι πέντε προαναφερθέντες συλληφθέντες αξίζει να σημειωθεί ότι είναι διεθνείς με την Εθνική Βουλγαρίας κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις, προέδρων ομάδων της πρώτης κατηγορίας και διαιτητών, μετά από τα αποτελέσματα της έρευνας των βουλγαρικών Αρχών έπειτα από συνεργασία με την UEFA. Με άλλα λόγια, στην γειτονική Βουλγαρία δείχνουν να τολμούτν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο, υπό τις πιέσεις και των Ευρωπαίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χέρια των δικαστικών Αρχών στη γειτονική χώρα ήταν δεμένα μέχρι και το 2011, καθώς βάσει νομοθεσίας δεν προβλέπονταν ποινικές κυρώσεις για χειραγώγηση αγώνων και παράνομο στοιχηματισμό. Πλέον η νομοθεσία στη Βουλγαρία έχει αλλάξει και μπορεί κάποιος να τιμωρηθεί για τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις μέχρι και με οκτώ χρόνια φυλάκιση.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ του World Soccer με ένα κλικ ΕΔΩ.