Οριστικό! Χριστούγεννα στο γήπεδο!! Έρχονται ΠΑΟ και ΑΕΚ μέσα στις γιορτές στον Έβρο!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Με το… μελομακάρονο στο στόμα θα είναι στα γήπεδα οι παίκτες της Volley League. Η στενότητα των ημερομηνιών ανάγκασε τους διοικούντες των ομάδων να αποφασίσουν την διεξαγωγή αγωνιστικής τόσο την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου όσο και το Σάββατο 3 Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι το πρωτάθλημα δεν θα έχει καμία διακοπή στην περίοδο των εορτών – όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Επιβεβαιώθηκαν έτσι οι πληροφορίες που από το πρωί της Τετάρτης είχε μεταφέρει το ThrakiSportS. To προσεχές Σαββατοκύριακο θα έχουμε την 8η αγωνιστική με το μεγάλο ντέρμπι Εθνικού – Ορεστιάδας να ξεχωρίζει. Μια εβδομάδα μετά θα έχουμε την 9η αγωνιστική με την Ορεστιάδα να υποδέχεται το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου τον ΠΑΟΚ και τον Εθνικό να παίζει εκτός την Κυριακή 21 του μηνός στην Κηφισιά. Και πάμε στα σπουδαία των γιορτών!

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί τα ματς της 10ης αγωνιστικής, που περιλαμβάνει τα παιχνίδια Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Παναθηναϊκός και ΜΕΝΤ – Ορεστιάδα. Ο πρώτος γύρος θα κλείσει στις 3 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο, οπότε και η Ορεστιάδα θα υποδεχθεί την ΑΕΚ (αν υφίσταται μέχρι τότε βέβαια  ως ομάδα) και ο Εθνικός θα πραγματοποιήσει το δυσκολότερο ταξίδι του στην Σύρο για το ματς με τον Φοίνικα.

Επίσης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των προέδρων (απουσίαζε η Λαμία ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Ορεστιάδα όπως και ο ΠΑΟΚ μετείχαν μέσω skype) έγινε γνωστό ότι το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ, στο οποίο για τρίτη σερί χρονιά θα μετέχει ο Εθνικός, δε θα διεξαχθεί τελικά στα Χανιά αλλά ούτε και στην Θεσσαλονίκη, όπως είχε ακουστεί. Επίσης, δεν θα γίνει προφανώς την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά πάει 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου, όπως και πέρυσι δηλαδή, που διοργανώθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Όσο για το που θα φιλοξενηθεί; Στο τραπέζι έπεσε η πρόταση διεξαγωγής του φάιναλ φορ του League Cup στην Γλυφάδα ενώ πρόταση, που όμως δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος, ήρθε και από την πλευρά του Φοίνικα Σύρου, που είχε διοργανώσει και την πρώτη αντίστοιχη διοργάνωση. Σημασία έχει πάντως ότι υπάρχει χρόνος για να αποφασιστεί η έδρα, αφού πήρε παράταση πέντε εβδομάδων σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό. Και μόνο σίγουρο ότι μετά τα περσινά, ο Εθνικός δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για να το διοργανώσει ξανά…