Νέο συμβόλαιο για τον “Θρακιώτη” Ζεκίνια στην Σετούμπαλ

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Οι φίλοι του Πανθρακικού, ιδίως τώρα που πλησιάζει το παιχνίδι με το Παναθηναικό στη Λεωφόρο,  ασφαλώς και θα θυμούνται τον Χοσέ Μπράνκο Ζεκίνια σίγουρα από το παιχνίδι αυτό.

Τον Πορτογάλο επιθετικό ο οποίος πέρασε για μια διετία (2011-13) από την Λάρισα και πέρυσι για έξι μήνες (την σεζόν 2013-14) από την Κομοτηνή. Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Σετούμπαλ που φοράει τα ίδια χρώματα με τον Πανθρακικό, για άλλα τρία χρόνια!

Ο Ζεκίνια και έτσι για να θυμηθούμε το ελληνικό… κοντέρ του, το οποίο θυμήθηκε το marcasl.blogspot, έγραψε 53 συμμετοχές με 10 γκολ με την Λάρισα και 16 συμμετοχές με 2 γκολ με τον Πανθρακικό, από τον οποίο έφυγε λόγω του ατίθασου χαρακτήρα του.

Επειτα από τους τίτλους τέλους της συνεργασίας του με την ομάδα της Θράκης τον Δεκέμβριου του 2014 επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της Σετούμπαλ, του παρά λίγο πέρυσι προπονητή του ΠΑΟΚ, Ντομίνγκεζ Παλένσια. Το περασμένο καλοκαίρι έγινε συμπαίκτης με τον Δημήτρη Πέλκα του ΠΑΟΚ ο οποίος παίζει ως δανεικός στην πορτογαλική ομάδα. 

Οχι πάντως πως ο Ζεκίνια «σκίζει» τα δίχτυα στα πορτογαλικά γήπεδα, έχοντας συνολικά 20 συμμετοχές (10 φέτος) και μόλις 2 γκολ, ενω την Κυριακή στην ήττα της ομάδας του από την αντίπαλο του Παναθηναικού Εστορίλ με 1-0, αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, από τον πρωην μέσο του ΠΑΟΚ.