Ξάνθη: Βανδάλισαν το Μνημείο Πεσόντων γράφοντας συνθήματα για τον Ρωμανό, μπογιές και στα Δικαστήρια

Συνθήματα κατά τους κράτους και υπέρ του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού έγραψαν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Ελευθερίας της Ξάνθης. Ο βανδαλισμός σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά την επίθεση με μπογιές που εξαπέλυσε ομάδα αντιεξουσιαστών στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης. 
Στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης επιτέθηκε το βράδυ της Τρίτης ομάδα αντιεξουσιαστών, πετώντας μπογιές και γράφοντας συνθήματα για τον Νίκο Ρωμανό. 
 
Γύρω στις 8.15, μια ομάδα αντιεξουσιαστών κρατώντας πανό, φορώντας κράνη και φωνάζοντας συνθήματα κινήθηκε από τον χώρο των Πανεπιστημίων μέσω της οδού Βενιζέλου προς το Δικαστικό Μέγαρο της Ξάνθης. 
 
Η επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στην πόλη για τον Νίκο Ρωμανό. 
 
Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μαύρες μπογιές στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου και έγραψαν συνθήματα ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν κατευθυνόμενοι και πάλι προς τον χώρο του Πανεπιστημίου. 
 
Για το συμβάν ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται αντίστοιχη επίθεση με μπογιές στο Δικαστικό Μέγαρο. 
 
Το βράδυ της Δευτέρας οι αντιεξουσιαστές που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης αποχώρησαν, παραδίδοντας το κτίριο και πάλι προς χρήση. 
 
Το Εργατικό είχε καταληφθεί από το βράδυ του Σαββάτου με τους καταληψίες να αναρτούν πανό για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, ενώ έθεσαν σε λειτουργία μικροφωνική εγκατάσταση με την οποία γνωστοποιούσαν τα αιτήματά τους.