Ενισχύει την προοπτική της… Ξάνθης η κλήρωση της Εθνικής στον όμιλο του Ζάγκρεμπ στο Ευρωμπάσκετ

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων, αυτή του μπάσκετ, έμαθε τους αντιπάλους τη Δευτέρα (8/12) για το Ευρωμπάσκετ 2015 της Κροατίας και πιθανότατα μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, κλειδώνει ότι θα δώσει φιλικούς αγώνες προετοιμασίας με την Ρωσία και ενδεχομένως άλλες χώρες στη Ξάνθη!

Από το Ζάγκρεμπ και τον 3ο όμιλο θ’ αρχίσει η προσπάθεια διάκρισης της Ελλάδας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 2015. Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας η Εθνική του Φώτη Κατσικάρη καλείται να επανέλθει στις επιτυχίες και με αντιπάλους τις Κροατία, Σλοβενία, ΠΓΔΜ, Γεωργία και Ολλανδία να προκριθεί -σε πρώτη φάση- στα νοκ άουτ. Ο δρόμος είναι ανοικτός δηλαδή, αφού και η “διασταύρωση” με τον Δ’ Όμιλο φέρνει -θεωρητικά πάντα- βατό αντίπαλο.

Πρεμιέρα με την ΠΓΔΜ θα κάνει η Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ του 2015. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 5 Σεπτεμβρίου στο Ζάγκρεμπ. Από εκεί και πέρα η “επίσημη αγαπημένη” θ’ αντιμετωπίσει κατά σειρά την Κροατία στις 6 Σεπτεμβρίου, τη Γεωργία στις 8 Σεπτεμβρίου, τη Σλοβενία στις 9 Σεπτεμβρίου και την Ολλανδία στις 10 Σεπτεμβρίου. Αν προκριθεί ως πρώτη ή τρίτη, θα παίξει στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ σε περίπτωση που τερματίσει δεύτερη ή τέταρτη θα δώσει τον πρώτο νοκ άουτ αγώνα στις 13 Σεπτεμβρίου, επίσης στο Ζάγκρεμπ.

Όπως έγραψε  προ ημερών το ThrakiSportS, η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των Ανδρών θα έρθει στην περιοχή μας στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, από τις 20 του μηνός και μετά, για να προετοιμαστεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αμοιρίδειου Αθλητικού Κέντρου, το οποίο θα παραχωρήσει ο Δήμος Ξάνθης… ενώ θα φιλοξενηθεί εντελώς δωρεάν από το Χρήστο Πανόπουλο στα Πηγάδια και τις εγκαταστάσεις του “Σαλέ”, όπου έχει το προπονητικό της κέντρο η Skoda, με σκοπό να αναχωρήσει κατευθείαν από εκεί για την συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ 2015.

Δεν αποκλείεται μάλιστα στην Θράκη να διοργανωθούν και σειρά φιλικών αγώνων. Ήδη έχει υπάρξει μια πρώτη καταρχήν συμφωνία με την Εθνική Ρωσίας, και η μη κλήρωσή τους στον ίδιο όμιλο αλλά και στην διασταύρωση του νοκ άουτ αγώνα της φάσης των 16 κάνει ακόμα πιο πιθανό το ενδεχόμενο να βρεθεί η “Αρκούδα” για προετοιμασία και φιλικούς αγώνες στην Ξάνθη, ενώ επιχειρείται να γίνει το ίδιο με άλλες δύο ομάδες ώστε ενδεχομένως να διοργανωθεί στο Αμοιρίδειο και ένα τουρνουά στα πρότυπα του “Ακρόπολις”. Το ThrakiSportS θα σας ενημερώνει για αυτές τις εξελίξεις, που θα “νοστιμίσουν” το αθλητικό καλοκαίρι μας στην Θράκη.

Αναλυτικά η κλήρωση των 4 ομίλων:
Α’ Όμιλος: Γαλλία, Φινλανδία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Ισραήλ, Ρωσία
Β’ Γκρουπ: Ισπανία, Σερβία, Γερμανία, Ιταλία, Τουρκία, Ισλανδία
Γ’ Γκρουπ: Κροατία, Σλοβενία, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΓΔΜ, Γεωργία, Ολλανδία
Δ’ Γκρουπ: Λετονία, Λιθουανία, Ουκρανία, Βέλγιο, Τσεχία, Εσθονία.