Δεν το τόλμησε η Super League, το αποφασίζει η Volley League! Προς boxing day για Εθνικό και Ορεστιάδα!!!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Στη Βρετανία, υπάρχει έθιμο να κάνουν δώρα την ημέρα των Χριστουγέννων στους φτωχούς. Η λεγόμενη boxing day η οποία έχει καθιερωθεί και ως ημέρα αγώνων ποδοσφαίρου στην πρέμιερ λιγκ. Είναι κάτι που παραλίγο να υιοθετήσει φέτος η Super League. Δεν το τόλμησε, αλλά η ελληνική Volley Leage από ότι φαίνεται, θέλει να μιμηθεί τους Βρετανούς.

Η σεζόν στο βόλεϊ, όσον αφορά τα εθνικά πρωταθλήματα διαρκεί από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 15 Μαΐου σύμφωνα και με τα όσα έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η διεθνής ομοσπονδία. Παρά το σχετικά πιεστικό χρονοδιάγραμμα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην περίοδο των Χριστουγέννων πάντα υπήρχε μια δεκαήμερη τουλάχιστον διακοπή με τους ξένους αθλητές να βρίσκουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις πατρίδες τους.

Φέτος όμως είναι πολύ πιθανό να έχουμε κάτι σαν… boxing day στην VolleyL eague αφού η καθυστερημένη έναρξη του πρωταθλήματος (αντί για τις 12.10 το πρώτο σερβίς δόθηκε στις 26.10 λόγω προβλημάτων των ομάδων αρχικά και εξαιτίας της γενικότερης αναβολής που δόθηκε από το Υπουργείο μετά τον θάνατο του οπαδού του Εθνικού) έχει προκαλέσει ασφυξία στον προγραμματισμό των ημερομηνιών.

Έτσι λοιπόν στην πρόταση που έχει στείλει η ΕΣΑΠ προς τα σωματεία και αποκαλύπτεται από το sportsfeed, αναφέρεται ότι η 8η κι η 9η αγωνιστική θα διεξαχθούν 13.12 και 20.12 αντίστοιχα, με την 10η αγωνιστική να μεταφέρεται για τις 28.12 και την 11η (τελευταία του πρώτου γύρου) στις 03.01.

Δεδομένων των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων Ολυμπιακού και Εθνικού Αλεξανδρούπολης η πρώτη διαθέσιμη Τετάρτη για να διεξαχθεί κάποια εμβόλιμη αγωνιστική είναι η 7η Φεβρουαρίου, αλλά από τη στιγμή που έχουμε μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο όλοι φοβούνται ότι μπορεί να προκύψουν και νέες απρόβλεπτες αναβολές.

Λογικά οι ομάδες στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ θα ψηφίσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν αντιδράσεις από τους παίκτες, όπως είχε συμβεί και πριν από 4 χρόνια όταν είχε δημιουργηθεί ανάλογη ανάγκη. «Είμαστε που είμαστε απλήρωτοι αφήστε μας να κάνουμε γιορτές με τις οικογένειες μας», έλεγαν οι αθλητές (τότε) και τελικά η ιδέα για γιορτές με αγώνες βόλεϊ δεν υλοποιήθηκε.

Πέρα όμως από το αγωνιστικό καλεντάρι, το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον και λόγω των όσων έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στην ΑΕΚ. Γιατί όπως επίσης αναφέρει το sportsfeed, μαζί με την ΑΕΚ υπάρχουν κι άλλες ομάδες ου βρίσκονται στην ίδια θέση και οι φήμες για νέες αποχές και λευκές απεργίες φουντώνουν.