Απέσπασε λευκή ισοπαλία από την Ιταλία η Εθνική Κ16 με συμμετέχοντες του τέσσερις Θρακιώτες

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Η Εθνική Ομάδα κάτω των 16 ετών αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την αντίστοιχη της Ιταλίας, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο της Δόξας Δράμας. Η ελληνική ομάδα είχε πολύ καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας, μάλιστα, τη σπουδαιότερη ευκαιρία του αγώνα στο 64΄, όταν ο Χατζηδίμπας δεν μπόρεσε να σκοράρει μόνος απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ.

 

Ανέπαφη την εστία του κράτησε στην μισή ώρα που αγωνίστηκε ως αλλαγή μετά το 62′ ο Γιώργος Τζελέπης του Πανθρακικού. Ως αλλαγές αγωνίστηκαν οι Παπάζογλου και Τζιτζιφάκος της Skoda Ξάνθη, ενώ από την αρχή της αναμέτρησης ξεκίνησε ο ξανθιώτης Ξενιτίδης, που ωστόσο αντικαταστάθηκε στο 65ο λεπτό (φωτογραφία από το dramagoal).

«Αντιμετωπίσαμε μια σπουδαία ομάδα και είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων των παιδιών και το αποτέλεσμα. Ήμασταν εξαιρετικοί στην αμυντική λειτουργία, δεν επιτρέψαμε στους Ιταλούς να φανούν επικίνδυνοι, ενώ είχαμε και τις καλύτερες στιγμές του αγώνα. Ήταν ένα θετικό τεστ για την ψυχολογία των νεαρών παικτών, καθώς διαπίστωσαν ότι με σκληρή δουλειά στο γήπεδο και σωστή προετοιμασία μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί κόντρα σε όλους τους αντιπάλους», σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος.

ΕΛΛΑΔΑ: Σιαμπάνης (62΄ Τζελέπης), Τάμπας (41΄ Κοντογιαννόπουλος), Λώλος (62΄ Τζιτζιφάκος), Αγιώτης, Δημητρίου, Ιγκμπινόμπα, Δημήτρουλας (41΄ Παπάζογλου), Χατζηδίμπας (65΄ Ξεπαπαδάκης), Γκλεγκλές  (41΄ Αγγελόπουλος), Ξενιτίδης (65΄ Κωστανάσιος), Ευθυμίου