4.354.036€ στους ΑμεΑ για τους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου! Όλες οι λίστες, πόσα θα λάβουν οι Θρακιώτες…

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η λίστα των αθλητών ΑμεΑ και των προπονητών τους με τα ποσά που θα εισπράξει ο καθένας για ότι πέτυχαν το… 2012. Πέρασαν δηλαδή πάνω από δύο χρόνια από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, τώρα όμως επέτρεψε η γραφειοκρατεία της Πολιτείας να καταρτιστεί η λίστα (και άγνωστο αν και πότε θα εκταμιευθούν τα χρήματα που χρωστάει στους αθλητές).

Στην Θράκη θα έρθουν περίπου 100.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, λίγο πάνω από 44.000 ευρώ θα εισπράξει ο κομοτηναίος κολυμβητής Αλεξ Ταξιλδάρης για την παρουσία του στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου και λίγα παραπάνω, λόγω συμμετοχής και διακρίσεων σε περισσότερα αγωνίσματα, η ξανθιώτισσα κολυμβήτρια Σεμιχά Ριζάογλου που βρίσκεται πλέον και αυτή μόνιμα στην Κομοτηνή και όχι στην Αθήνα όπου βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας.

Από 22.000 ευρώ περίπου θα εισπράξουν οι προπονήτριες των δύο θρακιωτών πρωταθλητών Μαρία Μπαξεβάνη και Δήμητρα Γιαννακίδου. Συνολικά οι αθλητές και αθλήτριες θα εισπράξουν 3.119.319 ευρώ, ενώ οι προπονητές του 1.234.717 ευρώ. Το Sportsfeed.gr παρουσίασε αναλυτικά τη λίστα με όλα τα ονόματα (και από εκεί την αντιγράψαμε και εμείς, αντλήσαμε τις θρακιώτικου ενδιαφέροντος πληροφορίες και σας την παρουσιάζουμε).