Τριπλός αποκλεισμός για τους Θρακιώτες από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ! Οι (τελικές) βαθμολογίες…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Χωρίς θρακιώτικο ενδιαφέρον κινδυνεύει να μείνει η συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, αν δεν καταφέρει η Ρόμα του (τραυματία) Βασίλη Τοροσίδη να κερδίσει την Τετάρτη την Μάντσεστερ Σίτι αποκλείοντάς την από την συνέχεια της διοργάνωσης. Μετά τα αποτελέσματα των αγώνων της Τρίτης, στα τρία παιχνίδια με ενδιαφέρον για την περιοχή μας, είχαμε ισάριθμους αποκλεισμούς.

 

Ο Γιούρι Λόντίγκιν δέχτηκε δύο γκολ στο Λουι Ντε και η Ζενίτ αποκλείστηκε από την Μονακό, διαψεύδοντας τις φήμες που ήθελαν την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης να έχει την εύνοια της ΟΥΕΦΑ λόγω της χορηγίας της Gazprom. Αντιστοίχως, η πρεμιέρα του κομοτηναίου Χαμζά Χαμζάογλου στον πάγκο της Γαλατάσαράι σε διεθνή αγώνα συνοδεύτηκε με συντριβή για τους Τούρκους από την Άρσεναλ στην Κωνσταντινούπολη με 4-1, αν και πρέπει να διευκρινίσουμε όιτι πρόκειται για μαγική εικόνα, καθώς η Γαλατά είχε 40 τελικές προσπάθειες αλλά δεν αποδείχθηκε εύστοχη σε αντίθεση με τους Άγγλους που δεν είχαν ούτε το ένα τρίτο αλλά  ήταν πιο αποτελεσματικοί.

Σε αντίθεση πάντως με την Γαλατά που τερματίστηκε εδώ η ευρωπαϊκή της παρουσία, η Ζενίτ θα συνεχίσει ως τρίτη του ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ. Τα ίδια ισχύουν και για τον πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακό (σε έναν αγώνα που ως συνήθως παρακολούθησαν και αρκετοί θρακιώτες οπαδοί του), που ισοφαρίστηκε δύο φορές από την Μάλμε αλλά τελικά κέρδισε με 4-2 και εξασφάλισε την παρουσία του στην κλήρωση της Νιον. Το δώρο που οι ερυθρόλευκοι περίμεναν από την Ατλέτικο Μαδρίτης για να κλέψουν την δεύτερη θέση δεν ήρθε, αφού οι πρωταθλητές Ισπανίας έμειναν στο 0-0 με την Γιουβέντους στην Ιταλία.

Κατά τα άλλα, ξεχωρίζει στην βραδιά ο αποκλεισμός της Λίβερπουλ από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Βασιλεία, προς ίδιον όφελος των Ελβετών και φυσικά το «έξι στα έξι» της Ρεάλ Μαδρίτης, που επίσης πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έκτης αγωνιστικής και η τελική βαθμολογία των τεσσάρων πρώτων ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (οι πρώτοι δύο συνεχίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο τρίτος στο Γιουρόπα Λιγκ και ο τέταρτος κάθε ομίλου πάει… σπίτι του):

 

1ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Ολυμπιακός-Μάλμε 4-2 (22΄ Φουστέρ, 63΄ Ντομίνγκες, 87΄ Μήτρογλου, 90΄ Αφελάι – 59΄ Κρουν, 81΄ Ρόζενμπεργκ)
  • Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ατλέτικο Μαδρίτης      13
  2. Γιουβέντους                10
  3. Ολυμπιακός              9 
  4. Μάλμε                          3

 

2ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Λίβερπουλ-Βασιλεία 1-1 (81΄ Τζέραρντ – 25΄ Φράι)
  • Ρεάλ Μαδρίτης-Λουντόγκορετς 4-0 (20΄ πεν. Ρονάλντο, 38΄ Μπέιλ, 80΄ Αρμπελόα, 88΄ Μεντράν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ         

  1. Ρεάλ Μαδρίτης       18 
  2. Βασιλεία                   7 
  3. Λίβερπουλ               5 
  4. Λουντόγκορετς        4

 

3ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Μονακό-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 2-0 (63΄ Αμπντενούρ, 89΄ Φαμπίνιο)
  • Μπενφίκα-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ          

  1. Μονακό                11
  2. Λεβερκούζεν       10
  3. Ζενίτ Αγ. Πετρ.      7 
  4. Μπενφίκα              5

 

4ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Γαλατασαράι-Άρσεναλ 1-4 (89΄ Σνάιντερ – 3΄, 90΄+ Ποντόλσκι, 11΄, 29΄ Ράμσεϊ)
  • Μπορούσια Ντόρτμουντ-Άντερλεχτ 1-1 (58΄ Ιμόμπιλε – 84΄ Μίτροβιτς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ         

  1. Ντόρτμουντ           13 
  2. Αρσεναλ                13 
  3. Αντερλεχτ               6 
  4. Γαλατασαράι          1