Σκεπτικός, απογοητευμένος και με εμφανή διάθεση αυτοκριτικής μετά την ήττα στη ΜΕΝΤ ο Μουστακίδης

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

 –  Απογοητευμένος και πολύ ενοχλημένος από την απόδοση των παιχτών του και κυρίως από την έλλειψη συγκέντρωσής τους εμφανίστηκε μετά τον αγώνα με την ΜΕΝΤ ο Σάκης Μουστακίδης, αφού θεώρησε ότι πολύ εύκολα θα μπορούσαν να τελειώσουν το παιχνίδι νωρίτερα, κάτι που όμως δεν έκαναν και το πλήρωσαν. 

Για αρκετή ώρα μετά τη λήξη της αναμέτρησης, έμεινε σκεπτικός και συζητούσε με τον Μπόζινταρ Τσουκ, ο οποίος παρά τον τραυματισμό του όχι μόνο αγωνίστηκε αλλά έπαιξε σε ολόκληρο το παιχνίδι. «Είμαστε κουρασμένοι αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Χάσαμε δεύτερο αγώνα από 2-0 σετ κι αυτό δεν είναι τυχαίο», έλεγε και ξαναέλεγε ο Μουστακίδης.

Βέβαια, δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στην ΜΕΝΤ, καθώς «έπαιξε πιο ελεύθερα και ήθελε πιο πολύ τη νίκη». Ωστόσο κυρίως στάθηκε στα της δικής του ομάδας, με εμφανή διάθεση και αυτοκριτικής:  «Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας. Το βόλεϊ δεν είναι μόνο δύναμη και επίθεση αλλά και διαχείριση δυνάμεων, τακτική και σωστή αντιμετώπιση των κρίσεων».

Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι είχε υποστεί ήττες σοκ ο Εθνικός, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτήν από την ουραγό Νίκη Αιγινίου, μία από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν τελικά. Ο Σάκης Μουστακίδης στις δηλώσεις του πάντως εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη ήττα, αν και τρίτη συνεχόμενη, επειδή έρχεται από θεωρητικά αδύνατο αντίπαλο, μπορεί να είναι για καλό.

«Ίσως είναι και σε καλό που μας συμβαίνει σε αυτή τη φάση». Όσο για το μέλλον; «Ακολουθεί ένα δύσκολο 10ημερο με το ντέρμπι του Έβρου, Ευρώπη και άλλους δύσκολους αγώνες. Δεν σταματάμε. Πρέπει να αντέξουμε και να διαχειριζόμαστε τους εαυτούς μας καλύτερα. Αν κρατούσαμε δέκα λεπτά θα είχαμε νικήσει 3-0, αλλά δεν είχαμε καθαρό μυαλό».