Διαχωρίζει την θέση του από τους υπόλοιπους ο “παίκτης – προπονητής – αρχηγός” Ανδρεάδης

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Η ΑΕΚ ήρθε με σύνθεση ανάγκης στην Θεσσαλονίκη και ηττήθηκε φυσιολογικά το βράδυ της Δευτέρας από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, ωστόσο η έκπληξη ήταν για πολλούς η παρουσία στην ομάδα του αρχηγού της Ανδρέα Ανδρεάδη που μάλιστα εκτέλεσε και χρέη αρχηγού. “Δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα ρίξουμε την ΑΕΚ”, τόνισε λίγο μετά την ήττα της Ένωσης από τον ΠΑΟΚ ο Εβρίτης άσος.

 

Την περασμένη Παρασκευή (5/12) οι παίκτες της ΑΕΚ διεμήνυσαν πως θα κατέβουν σε αποχή, μέτρο αντίδρασης στα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το τμήμα. Αργά την Κυριακή (7/12) ανακοινώθηκε πως η ΑΕΚ θα αγωνιστεί κανονικά στον αγώνα με το “δικέφαλο του βορρά”, προκειμένου να μη μηδενιστεί.

Στη Θεσσαλονίκη ταξίδεψαν δέκα παίκτες, έξι της ανδρικής και τέσσερις από τις ακαδημίες. Ο Χόρχε Ελγκέτα αρνήθηκε να κοουτσάρει την ομάδα και έτσι το φορτίο έπεσε στον αρχηγό Ανδρέα Ανδρεάδη.

Ο πολύπειρος κεντρικός στο Sport24 εξήγησε πως “δεχθήκαμε νέες εγγυήσεις από τον κύριο (Ανδρέα) Ανατολιωτάκη και ταξιδέψαμε με όρεξη στη Θεσσαλονίκη για να αγωνιστούμε. Το σκέφτηκα καλά και αποφάσισα να αποσύρω το όνομα μου από το εξώδικο που έχουμε στείλει, ενημερώνοντας την ΕΟΠΕ και την ΕΣΑΠ”.

“Έπεσε σε μένα το χρέος να κάνω τον παίκτη-προπονητή. Σε γενικές γραμμές τα πήγαμε καλά, χάσαμε με 3-0, αλλά ήμασταν μαχητικοί. Όλοι μας είμαστε χαρούμενοι για τον αγώνα. Κάναμε τη δουλειά μας και περιμένουμε τη διοίκηση, θέλω να πιστεύω πως δεν θα βρεθούμε προ εκπλήξεως”, πρόσθεσε.

Ο στόχος όλων είναι “να παραμείνει η ΑΕΚ στην Α1. Έχουμε θέληση να σώσουμε την ομάδα”, προσθέτει ο Ανδρεάδης. Το ενδιαφέρον όμως στοιχείο ίσως είναι στο τέλος του σχετικού ρεπορτάζ του Sport24. Εκεί αναφέρεται πρώτον ότι τα χρέη προς τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο ανέρχονται σε 100.000 ευρώ.

Και δεύτερον, ότι προς το παρόν δεν έχει επικοινωνήσει κάποιος από τους υπόλοιπους παίκτες που στηρίζουν την αποχή με τον αρχηγό της ομάδας. Κάτι που ίσως δείχνει ότι υπάρχουν πλέον δύο γραμμές μέσα στις τάξεις των παικτών του συλλόγου…