Δεύτερος ο Σ.Ο.Ξ. στο πρωτάθλημα RAPID της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Την 2η θέση κατέλαβε η Α’ ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης με 8 βαθμούς, ενώ χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής της Σάββας Σεχλίδης ως ατομική απόδοση με επιτυχία πέντε στα πέντε  παιχνίδια στην 2η σκακιέρα, σε ένα από τα δυνατότερα RAPID της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Πρωταθλήτρια ομάδα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για το 2014 αναδείχθηκε η ομάδα του ΣΟ Καβάλας με 9 βαθμούς σε 5 αγώνες και τρίτη ήταν η ομάδα Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 7 Βαθμούς . Τους αγώνες διοργάνωσε την Κυριακή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επιτυχώς το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και η ΕΣΣΑΜΘ, στο HOTEL ALEXANDER BEACH . Η επόμενη διοργάνωση των αγώνων  RAPID της περφέρειας θα γίνει στην Ξάνθη στο τέλος του 2015.

Οι λάτρες του σκακιού είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά γνωστούς σκακιστές μεταξύ άλλων και την 14χρόνη Σταυρούλα Τσολακίδου, Παγκοσμία Πρωταθλήτρια Κορασίδων το 2013 και το 2014 2η στο Παγκόσμια Πρωτάθλημα Νέων έως 16 ετών (κατηγορία μεγαλύτερη από την δική της) και 2η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στην κατηγορία της.

Έπαθλα ατομικής απόδοσης απονεμήθηκαν στους Σταυρούλα Τσολακίδου (1η σκακιέρα 5/5), Σάββα Σεχλίδη (2η σκακιέρα 5/5), Δημήτρη Ζησιάδη (3η σκακιέρα 5/5) και Γεράσιμο Βαλλιάνο (4η σκακιέρα 5/5).

Την Α’ ομάδα της Ξάνθης που πήρε τη δεύτερη θέση απάρτιζαν οι: Βικτωρ Κόρογλου, Σάββας Σεχλίδης, Γιώργος Χαροκοπάκης και Βενιαμίν Νεοφυτίδης

Η Β’ ομάδα της Ξάνθης πήρε την 6η θέση με 6 βαθμούς, με τους Νικόλαο Γεωργιάδη, Γιώργο Χασούρη, Χρήστο Ουμουτίδη, Γιώργο Τόλα και Γιώργο Ουζούνη

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 ΣΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 9

2 ΣΟ ΞΑΝΘΗΣ Α’ 8

3 ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Α’ 7

4 ΠΝΕΥΜΑΘΛΟΝ 7

5 ΣΦΓΤ ΔΡΑΜΑΣ 6

6 ΣΟ ΞΑΝΘΗΣ Β’ 6

7 ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Β’ 5

8 ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Γ’ 5

9 ΓΑΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 4

10 ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Α’ 4

11 ΣΟ ΦΕΡΩΝ Α’ 4

12 ΣΟ ΦΕΡΩΝ Β’ 3

13 ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Β’ 2