Το pregame του παιχνιδιού ΜΕΝΤ – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (18:00, LIVE ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Η ΜΕΝΤ θα υποδεχτεί τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στη Volleyleague. Η ομάδα της Τούμπας στοχεύει στην δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα, ενώ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά τις δυο ήττες με τους πρωτοπόρους στο ται μπρέικ την εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό και την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Η αποστολή της Εβρίτικης ομάδας ταξίδεψε το απόγευμα της Κυριακής με λεωφορείο για τη Θεσσαλονίκη, με στόχο την επιστροφή στις επιτυχίες μετά τις δύο ήττες στο πρωτάθλημα στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλά έχοντας στα ύψη την ψυχολογία μετά την πρώτη του σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην Ευρώπη επί της Σέλβερ Ταλίν στην Εσθονία για τους 32 του Τζαλεντζ Καπ.

Ο προπονητής των Θρακιωτών Σάκης Μουστακίδης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, καθώς επέστρεψε και ο Γρηγόρης Κοντοστάθης μετά την παρουσία του στο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων. Ωστόσο ο Μπόζινταρ Τσουκ είναι αμφίβολος αφού ταλαιπωρείται από πρόβλημα στον δικέφαλο που επιβαρύνθηκε από την συμμετοχή του την Πέμπτη στην Εσθονία. Ο Μουστακίδης είναι πολύ πιθανό να τον ξεκουράσει, ιδίως αν ευνοεί το αποτέλεσμα του αγώνα, ενώ τόνισε πως ο αγώνας στη ΜΕΝΤ είναι παγίδα για την ομάδα του: «Έχω πει πολλές φορές πως αυτοί οι αγώνες με ομάδες που είναι πιο χαμηλά στη βαθμολογία και έρχονται μετά από ντέρμπι και ευρωπαϊκούς αγώνες είναι παγίδες. Πρέπει να μαζέψουμε το μυαλό μας και να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Η ΜΕΝΤ είναι επικίνδυνη ομάδα εάν βρεθεί στη μέρα της και δεν την πιέσουμε όπως πρέπει στο σερβίς και στο μπλοκ. Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ πρέπει να επανέλθουμε στις επιτυχίες και να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας στη βαθμολογία. Το γυμναστήριο της ΜΕΝΤ είναι μικρό και πρέπει να το συνηθίσουμε».

Η ΜΕΝΤ για πρώτη φορά μετά από καιρό θα είναι πλήρης καθώς έχει επιστρέψει ο Τζούλιαν Μπίσετ που συμμετέιχε σε αγώνες με την εθνική του ομαδα (έχασε το παιχνίδι με Ολυμπιακό), αλλά και οι τραυματίες Γιώργος Σφενδυλάκης, Ζένια Γκόρτσανιουκ. Ο προπονητής της ΜΕΝΤ Σπύρος Γκολίτσης παραδέχτηκε πως το φαβορί είναι ο Εθνικός αλλά τόνισε πως περιμένει μία καλή εμφάνιση από την ομάδα του μέσα από την οποία υπάρχει προσδοκία και ελπίδα για θετικό αποτέλεσμα: «Ευτυχώς μετά από πολύ καιρό μπορώ να υπολογίζω και πάλι σε όλα τα παιδιά. Δουλεύουμε πολύ, ξέρουμε πως οι αντίπαλοι μας έχουν δυνατές ομάδες με υψηλούς στόχους αλλά κι εμείς μπορούμε να καταφέρουμε μια καλή νίκη. Περιμένω μια καλή εμφάνιση για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και την διοίκηση. Ο Εθνικός κάνει πρωταθλητισμό και προέρχεται από σημαντική ευρωπαϊκή νίκη αλλά εάν μπορέσουμε να εκμεταλευτούμε πιθανή κούραση του θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι θετικό».

Διαιτητές έχουν οριστεί οι Βασιλειάδης, Θεμελής, επόπτες οι Χατζηπαντελή, Κεχαγιά, παρατηρητής ο Κάλλης και γραμματεία ο Λαδάς. Η αναμέτρηση αρχίζει στις 18:00, δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη αλλά το ThrakiSportS θα βρίσκεται στο κλειστό της ΜΕΝΤ και θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στο κλειστό της Τούμπας.