Ο Αϊ Βασίλης που έτρεξε στην Αθήνα ήταν ολυμπιονίκης και αντί για τη Λαπωνία ήρθε από τον… Κυπρίνο

Γράφει ο Κουτσοballης

–  Τι δουλειά είχαν το μεσημέρι της Κυριακής εκατοντάδες Αη-Βασίληδες στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ αυτών και ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές όπως η εβρίτισσα Χρύσα Μπισκιτζή και ο σύζυγός της Παναγιώτης Πολύμερος, να τρέχουν στους δρόμους της πρωτεύουσας φορώντας τις κατακόκκινες στολές τους, ακόμη και… γυαλιά ηλίου;

 

Κι όμως, είχαν και παραείχαν. Επρόκειτο φυσικά για το 1ο Athens Santa Run, τον διεθνώς γνωστό φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου, που έχει κατακτήσει ολόκληρο το κόσμο. Μπορεί ακόμα να θέλουμε δυο εβδομάδες για τα Χριστούγεννα, αλλά τα Holmes Place σε συνεργασία με την επιτυχημένη ομάδα του «Spetses mini Marathon», και τη συνδιοργάνωση του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων), παρουσίασαν το παρθενικό «Athens Santa Run», προσελκύοντας τη συμμετοχή εκατοντάδων απλών πολιτών, καθώς και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Έτσι, με την κατακόκκινη στολή και την ολόλευκη γενειάδα είδαμε ανάμεσα σε άλλους την πρόεδρο του Συνδέσμου και αργυρή ολυμπιονίκη της Αθήνας στην υδατοσφαίριση γυναικών, Βούλα Κοζομπόλη, τον δύο φορές ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Βασίλη Πολύμερο, την εβρίτισσα σύζυγό του και παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας με τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες Χρύσα Μπισκιτζή, τον «χρυσό» παγκόσμιο πρωταθλητή συναθλητή τους Λευτέρη Κόνσολα, και τον «αργυρό» παγκόσμιο πρωταθλητή της ιστιοπλοΐας, Παύλο Καγιαλή.

Ο διεθνής θεσμός που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως σε πλήθος μητροπόλεων με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ήρθε για πρώτη φορά και στη χώρα μας, όπως διαβάζουμε στο sportsfeed. Οι δρομείς, ντυμένοι με στολές του Αη-Βασίλη, παίρνουν μέρος σε έναν συμβολικό αγώνα χωρίς χρονομέτρηση, αφού στόχος είναι η δημιουργία μιας χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας στο κέντρο της πόλης και η ενίσχυση ενός φιλανθρωπικού φορέα.

Έτσι, κάθε δρομέας έχει τη χαρά να προσφέρει το δικό του… Αγιοβασιλιάτικο δώρο, μέσω του αντιτίμου της συμμετοχής του, αξίας 10 ευρώ, με το σύνολο των χρημάτων να δίδεται στην Αποκατάσταση Παιδικών Χαρών Δήμου Αθηναίων. Οι δρομείς ξεκίνησαν από το City Link (στοά Σπηρομήλιου, Βουκουρεστίου και Αμερικής) και ακολούθησαν μία διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων, περνώντας από τις οδούς Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου, Σταδίου, Αμαλίας, για να τερματίσουν πάλι στην οδό Πανεπιστημίου.