ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο παιχνίδι που κρίθηκε στο “φινάλε” ανάμεσα σε Σώστη και Φιλία

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Γκόλ και θέαμα είδαν οι 50 περίπου φίλαθλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ροδόπης που βρεθηκαν στο γήπεδο του Σώστη, με την ομαδα του Α.Ο.Φιλίας να κερδίζει με 2-3 τη γηπεδούχο ομάδα της Δόξας Σώστη και να την υποχρεώνει στην πρώτη εντός έδρας ηττα της στο πρωτάθλημα της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Αυτή ήταν αν η τέταρτη εκτός έδρας νίκη για την ομαδα της Φιλίας του Παναγιώτη Τσιμπουρκενη, που εδραιώθηκε στη δεύτερη θεση της βαθμολογιας με 23 βαθμούς, πέντε πίσω από τους Προσκυνητές, ενώ η Δόξα Σώστη έπεσε στην έβδομη με 13 βαθμούς. Τα πέντε τέρματα που επιτεύχθηκαν, η ένταση του παιχνιδιού με τις δύο κόκκινες κάρτες, αλλά και οι δυνατές μονομαχίες, σε συνδυασμό με την καταρρακτώδη βροχή, και την ολική ανατροπή θα χαρακτήριζαν τον αγώνα από τους καλύτερους της χρονιάς.

Μόλις στο 14ο λεπτό άνοιξε το σκορ, όταν ο Νεαζή Αλή της Φιλίας έκανε το λάθος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Σερίφης, που με δυνατό σουτ και από ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα Μπουτσακτσή έκανε το 1-0 για τον Σώστη. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απαντήσουν λίγο αργότερα, όταν στο 25΄σε εκτέλεση φάουλ, μπερδεύτηκε η άμυνα του Σώστη, που εκμεταλλεύτηκε ο Ντράτση που με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 για τη Φιλία. Δύο λεπτά αργότερα, στο 27′ οι γηπεδούχοι πήραν πάλι το προβάδισμα, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Σερίφη, η μπάλα κατέληξε στον Βαγενά του οποίου το σουτ κατέληξε στα δίχτυα με κόντρα για το 2-1 για τη Δόξα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο, αφού οι ομάδες ηρέμησαν μετά το διάστημα 14′-30′ του α’ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο (Δόξα Σώστη αλλαξε τις λασπωμένες πορτοκαλί με μπλε εμφανίσεις) ήταν μέτριο, αλλά το τελευταίο εικοσάλεπτο έγιναν τα πάντα, με τα τρια γκολ και τις 2 αποβολές. Στο 70′ αποβλήθηκε με υπόδειξη του επόπτη ο Μαυρόπουλος του Σώστη, για χτύπημα εκτός φάσης στο Ζιούλη της Φιλίας, μέσα σε διαμαρτυρίες από τους παράγοντες της Δόξας. Στο 80ο λεπτό μετά από σέντρα του Κιουτσούκ Μεμέτ, οι παίχτες της Φιλιας έπαιξαν βόλει με το κεφάλι, αφού ο Ροδουσάκης πήρε την πρώτη κεφαλιά, και ο Χουσεϊν ο οποίος με δεύτερη κεφαλιά έκανε το 2-2 για τους φιλιξενούμενους. Στο 82’οι ισορροπίες αποκαταστήθηκαν με τον Οσμάν της Φιλίας να αντικρίζει απευθείας τη κόκκινη από τον Τοπούζη για αντιαθλητικό μαρκάρισμα. Στο 92′ έγινε η μεγάλη ανατροπή για τη Φιλία, όταν ο Κυπαρισούδης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ζιούλη με τον Τοπούζη να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών και τον Νεαζή Αλή με ωραίο πλασέ στα δεξιά να γράφει το τελικό 2-3. Ενα συναρπαστικό ματς με σασπένς στο τέλος, με τη Φιλία με καλή ψυχολογιά να αντιμετωπίζει τους Προσκυνητές στο ντέρμοι κορυφής.

Διαιτητές ήταν οι Τοπούζης, Δημητριάδης και Δανδανίδης.

ΔΟΞΑ ΣΩΣΤΗ: Αρήφ, Μάναλης (52’Καρασμάνης), Τέφος, Τρέσαλος, Κυπαρισούδης, Βαγενάς, Σερίφης, Χασάν Βολκάν, Τσορπίδης (62′ Μαυρόπουλος), Φλέγγας, Καλοδημίδης (73′ Μπελέρης).
Α.Ο. ΦΙΛΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Μπουτσακτσή Εφτούν, Κιουτσούκ, Παλάζ, Χουσεϊν, Ζιούλης, Δουρχάν (65′ Σαλή Σεζγκίν), Νεαζή Αλή, Ζαράκης, Οσμάν Χασάν, Ντράτση (91’Αδέμ Αχμέτ), Αρναούτ Γιουσούφ (Ροδουσάκης).