ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στο τοπικό ντέρμπι ΠΑΕ Ριζίων – Άρδας Καστανεων

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

–  Ντέρμπι, όπως κάθε φορά, αποδείχθηκε το παιχνίδι ανάμεσα στις γειτονικές ομάδες της ΠΑΕ Ριζίων και του Άρδα Καστανέων,το οποίο  παρά την βροχή που κατά διαστήματα έπεφτε στο γήπεδο, παρακολούθησε μεγάλος αριθμός φιλάθλων.

 

Οι δύο  γείτονες μοιράστηκαν τα δύο ημίχρονα, με τον Άρδα να είναι καλύτερος στο πρώτο και την ΠΑΕ Ριζίων στο δεύτερο. Παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο με την ομάδα του Άρδα να παίρνει τελικά την νίκη που τον κρατάει στην διεκδίκηση των θέσεων που οδηγούν στα play off ανόδου.

Το σκορ άνοιξε στο 17′ για τις Καστανιές ο Γενηκοσμίου που σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καπετανίδη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία με το πλασέ του Καμπερίδη στο 23′, ενώ ο Σαλδής έχασε ευκαιρία για την ισοφάριση στο ημίωρο. Λίγο μετά ζήτησε και πέναλτι ο πάγκος της ΠΑΕ σε ανατροπή του Ραχωβίτη μέσα στην περιοχή.

Μεγάλη ευκαιρία είχαμε στο 58΄σε εκτέλεση κόρνερ του Καστρινού από δεξιά,ο Τοκαλατσίδης έκανε την κεφαλιά αλλά έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Καράμπελιας κρατώντας ανέπαφη την εστία της ομάδας του. Στο 65΄εκτέλεσε κόρνερ ο Καλπακίδης, ο Ζαφειριάδης από καλή θέση έπιασε καταρχήν την κεφαλιά που βρήκε στα σώματα και αμέσως έκανε το σουτ που έκανε το σουτ που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Ντινούδης.

Για να φτάσουμε στην φάση του 67ου λεπτού, όταν εκτέλεσε κόρνερ ο Καπετανίδης, ο Μυλωνάς έπιασε την πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Γενηκομσίου την δεύτερη στο πρώτο δοκάρι και ο Δαρβούδης από κοντά με προβολή σκόραρε για να διαμορφώσει το τελικό 0-2.

Παράπονα για τις αποφάσεις του άκουσε ο διαιτητής της αναμέτρησης Σουβαράς από την ΠΑΕ Ριζίων, ο οποίος είχε ως βοηθούς οι Βασιλειάδης και Κεσούδης.

Π.Α.Ε ΡΙΖΙΩΝ (Καλπακίδης) :Οσανλής, Τοκαλατσίδης, Ραχωβίτης, Κωστογλούδης, Βενετίδης, Μπατιατίδης, Τσουκάρης (62΄Τζαφερίδης), Σαλδής (65΄Νοβοκρεσενίδης), Καστρινός, Καλπακίδης, Τσακαλίδης (79΄Γκαρελίδης) Άρδας ΚΑΡΔΑΣ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ (Χρηστούδης) : Ντινούδης, Γενηκομσίου, Καράμπελιας, Γουγουλιάς, Μυλωνάς, Πετρόπουλος Σ, Καμπακίδης, Πετρόπουλος Κ, Νικολαΐδης (65΄Νάκου), Καπετανίδης(90+ Μπαξεβανίδης), Δαρβούδης(80΄Κασπερίδης)