17 Δεκέμβρη η πρώτη προεδρική εκλογή! Πάμε για βουλευτικές μέσα στον Γενάρη!!!

Όπως μετέδωσε ο ξανθιώτης δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος στο Mega, μόλις ανακοινώθηκε ότι στις 17 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κατά συνέπεια μέσα στις γιορτές πάμε σε προεδρικές εκλογές, μέχρι τέλος Δεκέμβρη θα έχει ξεκαθαρίσει αν θα έχουν συγκεντρωθεί οι 180 ψήφοι και αν όχι, μετά και την τρίτη ψηφοφορία, πάμε σε βουλευτικές εκλογές, μέσα στον Γενάρη…

Στην επιτάχυνση της διαδικασίες εκλογής Προέδρου κατέληξε η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει την πολιτική εκκρεμότητα και να ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την τρόικα μετά και τη δίμηνη παράταση που ενέκρινε σήμερα το Εurogroup.  Η πρώτη ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στις 17 του μηνός, η δεύτερη στις 22 (απαιτούνται 200 ψήφοι για την εκλογή προέδρου) και η Τρίτη στις 27 οπότε και απαιτούνται 180 ψήφοι.

Εφόσον οι τρεις ψηφοφορίες αποβούν άκαρπες, θα πρέπει εντός 10 ημερών (Σύνταγμα άρθρο 30) να προκηρυχθούν εκλογές οι οποίες τοποθετούνται στις 18 ή στις 25 Ιανουαρίου.

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Σοφία Βούλτεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, μετά την συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμό.

Ήδη το Eurogroup αναγνώρισε τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα της χώρας μας και συμφώνησε για την «αλλαγή σελίδας» και για τη μετάβαση της Ελλάδας στο νέο θεσμικό πλαίσιο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL). Αυτό αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη. Αλλά θα αποτελέσει και το θώρακα προστασίας της χώρας έναντι των αγορών.

Το Eurogroup συμφώνησε επίσης ότι όλες οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους δυο πρώτους μήνες του 2015.

Έτσι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο: για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας και για την διευθέτηση όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του χρέους.

Η Ελλάδα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμη να παρατάξει όλες τις δυνάμεις και όλα τα επιχειρήματά της σε συνθήκες εθνικής συσπείρωσης και πολιτικής σταθερότητας.

Δυστυχώς η ανοικτή και απροκάλυπτη προτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές, να αποτρέψουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και εκπέμπει μηνύματα αβεβαιότητας στις αγορές. Υπονομεύει ακόμα την εθνική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, εργαζόμενους και ανέργους.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή την ανοικτή υπονόμευση. Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει τώρα!

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014.

 

Πηγή:  http://www.kathimerini.gr

Материалы по теме:

Σεμινάριο από Δήμο και ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής για την ψυχοκινητική πρακτική στην προσχολική ηλικία
  Το ΝΠΔΔ "Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής" και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Η ...
Δεν είναι πρόβλημα το αεροδρόμιο για να έρθει η Εθνική στην Θράκη σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΥΠΑ
  Όπως έχει αποκαλύψει από την προηγούμενη εβδομάδα το ThrakiSportS, με βάση τα λεγόμενα ανώτατης πηγής της ΕΠΟ που μίλησε στην ιστοσελίδα μας σε σχέση ...
Σε πάνδημη ατμόσφαιρα το «ύστατο χαίρε» στον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη
  Πάνδημη ήταν η συμμετοχή της θεσμικής και τοπικής κοινωνίας της Ξάνθης και της Περιφέρειας, χριστιανών και μουσουλμάνων στην κηδεία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ που έγινε ...
Έκτακτη ανακοίνωση Άνθιμου: «Μην έρχεστε στην εκκλησία, ακόμα και τους Χαιρετισμούς από το σπίτι»
Έκτακτη ανακοίνωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως αναφορικά με τη λειτουργία των ναών, λόγω κορωνοϊού. Αγαπητοί μου∙ Πατέρες, αδελφοί και αδελφές μου. Οι Έλληνες, από τα αρχαία χρόνια, ...
Ποια είναι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας ΑΜ- Θ
Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται, λόγω χιονόπτωσης ή αυξημένης ροής υδάτων, η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλές περιοχές της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αναλυτικότερα η  Γενική Περιφερειακή ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here