Ανησυχούν για αναβολή στα Πηγάδια και στον Έβρο! Τέσσερα ματς δεν έγιναν το Σάββατο…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ανησυχίες για πιθανή αναβολή της αναμέτρησης των Πηγαδίων ανάμεσα στην Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ, που αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον μετά και το εντός έδρας στραβοπάτημα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, εκφράζεται από σειρά μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης. Αφορμή φυσικά οι κακές καιρικές συνθήκες, που οδήγησαν άλλωστε σε αναβολή και τον αγώνα ανάμεσα στις Κ20 των δύο συλλόγων το μεσημέρι του Σαββάτου.

 

“Μετά την αναβολή του σημερινού παιχνιδιού της Κ20 λόγω κακών καιρικών συνθηκών στα Πηγάδια της Ξάνθης, υπάρχει μία ανησυχία για το τι θα συμβεί αύριο το μεσημέρι στη δοκιμασία της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα της Super League”, αναφέρει το paok24 – ωστόσο η αλήθεια είναι ότι το κεντρικό γήπεδο των Πηγαδίων έχει από τα καλύτερα συστήματα απορρόφησης νερών και δύσκολα η αναμέτρηση θα κινδυνεύσει με αναβολή όσο νερό και αν πέσει.

Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν άλλες αναβολές. Ήδη το Σάββατο είχαμε συνολικά τέσσερα παιχνίδια στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης που δεν διεξήχθησαν. Πρόκειται πέρα από το Ξάνθη – ΠΑΟΚ των Κ20 στα Πηγάδια, για τις αναμετρήσεις Ηρακλής Νέου Ζυγού – Άρης Αβάτου και Ερμής Μάνδρας – Ορφέας Ξάνθης για την Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης καθώς και ο αγώνας Ηρακλής Σαπων – Νέα Καλλίστη για την Α2 Κατηγορία της ΕΠΣΜ Θράκης.

Καμία αναβολή δεν υπήρχε στην ΕΠΣ Έβρου αλλά δεδομένων των βροχοπτώσεων που υπάρχουν στο βόρειο τμήμα του νομού, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αναβολές λόγω ακαταλληλότητας των γηπέδων στους κυριακάτικους αγώνες. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και το πρωί πλήρης αγωνιστική δραστηριότητα και στους τρεις νομούς της Θράκης, ενώ στον Έβρο έχουν προγραμματιστεί και τα παιχνίδια Εβρος Σουφλίου – Αρης Ακροποτάμου και Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Δόξα Δράμας για την Γ’ Εθνική, που επίσης υπό προϋποθέσεις μπορεί να τεθεί η διεξαγωγή τους υπό αμφισβήτηση.

Πάντως, βάσει των τελευταίων προβλέψεων της μετεωρολογικής υπηρεσίες, καταιγίδες αναμένονται μεν στην Θράκη αλλά κυρίως από το βράδυ της Κυριακής. Μέχρι το απόγευμα αναμένεται κυρίως συννεφιά και σε ορισμένες περιπτώσεις ελαφριά βροχόπτωση, κάτι που σημαίνει ότι αν οι αγωνιστικοί χώροι δεν είναι επιβαρυμένοι από τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, τότε λογικά οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά…