Σφοδρή επίθεση Γκιζάνη στον Δημητρούδη για την αφαίρεση βαθμών της Ορεστιάδας

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

–  Ο πρόεδρος του Α.Ο.Ορεστιάδας Βασίλης Γκιζάνης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και μίλησε εφ΄όλης της ύλης για τα ζητήματα που αφορούν τον ακριτικό σύλλογο. Αναφέρθηκε στις τεράστιες προσπάθειες που έχει κάνει η διοίκηση του για να διακανονίσει τεράστια χρέη που δημιουργήθηκαν από τις διοικήσεις που θήτευσαν από το 1998 έως το 2006, χαρακτήρισε «εκβιαστική» τη στάση του Ισίδωρου Δημητρούδη και έκανε κάλεσμα σε όλη την Ορεστιάδα για να παρακολουθήσει το ντέρμπι που έρχεται με τον Ολυμπιακό.

 

Επίσης έκανε αναδρομή από το 2009 που η διοίκηση του ανέλαβε την ομάδα στη Β΄Εθνική με μεγάλα χρέη και αναφέρθηκε στο μεγάλο στόχο της διοίκησης του για να κατακτήσει έναν τίτλο. Τόνισε πως από τα 120.000 Ευρώ στην εφορία ο Α.Ο.Ο. οφείλει μόνο 20.000 Ευρώ. Το χρέος που παρέλαβε η διοίκηση του ξεπερνούσε τις 200.000 Ευρώ και έχει αποπληρωθεί το 90% των χρεών, όπως επισήμανε. 

Ο Βασίλης Γκιζάνης αφού έθεσε στόχο της διοίκησης έναν τίτλο για την ομάδα της Ορεστιάδας στο μέλλον, έκανε μια αναφορά στο πρόσφατο παρελθόν, όταν η ομάδα έπαιζε στο τοπικό πρωτάθλημα και χρωστούσε πολλά χρήματα (π.χ 120.000 ευρώ στην εφορία). «Τότε κανένας δεν μας πίστευε. Σήμερα είμαστε στην Α1 και τα χρέη μας είναι διαχειρίσιμα. Έχουμε έρθει σε προφορική συμφωνία με τους περισσότερους αθλητές προκειμένου να λάβουν τα δεδουλευμένα τους, τα οποία χρωστάνε οι διοικήσεις πριν από το 2006. Από το 1998 μέχρι το 2006 έγιναν τραγικά λάθη και σκάσανε πάνω μας. Όσα γνωρίζαμε τα τακτοποιήσαμε αλλά δεν είχαμε σαφή εικόνα. Ένας άνθρωπος βοήθησε και είναι ο Άκης Ηλιού, ο πρόεδρος που ήταν πριν από μένα και βοήθησε την ομάδα να υπάρχει. Όλες οι προηγούμενες διοικήσεις δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε. Το μόνο που μας άφησαν είναι μια θολή ιστορία και ένα μεγάλο άνοιγμα.  Συμφωνήσαμε με τον Θοδωρή Μπεκιάρη που του χρωστούσαμε περίπου 30.000. Συμφωνήσαμε να πάρει σε 3 δόσεις 12.000 ευρώ για να βοηθήσει την ομάδα. Θα μπορούσε να τα ζητήσει όλα, γιατί έχει και ένα παιδί. Θα το πω και θα το φωνάξω. Και θα θέλω αύριο τα παιδιά μου να του μοιάσουν», είπε για να έρθει στο θέμα του Ισίδωρου Δημητρούδη.

Και συνέχισε: «Υπάρχει όμως και η προσπάθεια καπήλευσης της ομάδας με την διαδικασία που ακολούθησε κάποιος πρώην αθλητής της ομάδας, να αφαιρέσει βαθμούς από την Ορεστιάδα. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν θα αφήσουμε να κινδυνεύσει η Ορεστιάδα. Αυτή την προσπάθεια δεν πρόκειται κανένας να την ακυρώσει. Θα τρέξουμε, θα μαζέψουμε, θα παρακαλέσουμε, θα κάνουμε έρανο, αλλά κανένας δεν έχει δικαίωμα να προσπαθήσει να μειώσει αυτή την ομάδα. Βάζουν πλάτη αθλητές από την Βραζιλία και τον Καναδά και κάποιοι που ήταν από εδώ προσπαθούν να μην την αφήσουν να συνεχίσει. Μιλάω ονομαστικά. Για τον Ισίδωρο Δημητρούδη. Είναι ο μόνος αθλητής που ζητάει αφαίρεση βαθμών, από την ομάδα που τον έκανε αθλητή. Εμάς δεν μας προσέφερε τίποτα σαν αθλητής. Ήταν άλλες διοικήσεις. Εμείς δεν του χρωστάμε χρήματα, του χρωστάει η ομάδα. Εμείς επειδή αναλάβαμε την ομάδα η ομάδα, λέμε ότι θα τον πληρώσουμε και προσπαθούμε να βρούμε μια λύση. 

Το κεφάλαιό του ήταν 8.000 ευρώ και εκείνα τα χρόνια ήταν πρόεδροι ο κύριος Χατζηπαναγιώτου και ο κύριος Αρβανιτίδης. Δεν θέλω να πω ότι φταίνε όμως. Σε μια τέτοια κατάσταση όλοι έχουν ευθύνες. Το 2005-2006 ήταν τόσο εύκολο να βρεις αυτά τα χρήματα και τέτοιες πληγές να τις κλείσεις. Σήμερα όμως τα 8.000 είναι πάρα πολλά. Ένας αθλητής μας που ήρθε από την άλλη άκρη του ωκεανού κοστίζει 7.500 ευρώ.  Ο Δημητρούδης όμως θέλει και τους τόκους. Τοκογλυφική κατάσταση. 8000 ευρώ το χρέος, 8.000 οι τόκοι. Τα χρόνια είναι πολλά, αλλά κανένας αθλητής δεν διεκδίκησε τόκους. Αυτό έσκασε πάνω σε μας. Η δυστροπία ενός ανθρώπου. Του λέμε να του τα δώσουμε όλα σε 4 δόσεις των 4.000. Αυτός απαντάει ότι τα θέλει όλα τώρα.  Όταν τον κάλεσα να του μιλήσω μου απάντησε ότι τότε αισθάνθηκε άσχημα. Εκείνα τα χρόνια ήμουν μέλος του ΔΣ και είχα αναλάβει το γυναικείο τμήμα. Είχα αισθανθεί ότι έγινε μια αδικία και τον βοήθησα να πάρει μεταγραφή. Του το θύμισα και μου απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει. Έκανα λάθος που βοήθησα έναν τέτοιο άνθρωπο. Στρέφεται κατά της πόλης που τον γέννησε και τον έκανε βολεϊμπολίστα. Δεν μπορείς να φέρεσαι έτσι στην ομάδα του Σαμαρά και του Τσακιρόπουλου. Πέρασαν αθλητές παγκοσμίου βεληνεκούς και τους χρωστούσαμε πολλά λεφτά, αλλά έκαναν υπομονή και τους αποζημιώσαμε. Όλο το πανελλήνιο γελάει μαζί του. Θα του καλύψουμε το ποσό που ζητάει εκβιαστικά και η ομάδα θα συνεχίσει κανονικά».

Ο ΑΟ Ορεστιάδας προχώρησε μάλιστα σε δημοσιοποίηση ενός βίντεο με ολόκληρη την συνέντευξη Τύπου του Βασίλη Γκιζάνη, που μπορείτε να δείτε παρακάτω…

[iframe width=”640″ height=”390″ src=”//www.youtube.com/embed/RMPrHSx0QkA” frameborder=”0″ allowfullscreen]