Ο Γιάννης Γκούμας ομοσπονδιακός στην “προβληματική” Εθνική Νέων!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

– Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες και ο Γιάννης Γκούμας που μέχρι το καλοκαίρι ήτανε στη Ξάνθη ως βοηθός προπονητή, μετά από απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΠΟ, αναλαμβάνει τα καθήκοντα ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Νέων, στην ορφανή θέση που άφησε ο Βασίλης Τζαλακώστας μετά την “δεκάρα” από την Ελβετία.

Ο παλαίμαχος διεθνής αμυντικός, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό, ήταν μέλος της 23άδας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 στην Πορτογαλία και συνολικά κατέγραψε 45 συμμετοχές στην εθνική ανδρών.

Ως προπονητής έχει εργαστεί στη Γλυφάδα και στην Πεύκη, ενώ πέρυσι διατέλεσε βοηθός στην Ξάνθη, από την οποία αποχώρησε τον περασμένο Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι η εθνική νέων είχε μείνει «ακέφαλη» μετά την αποπομπή του Βασίλη Τζαλακώστα, συνεπεία του διασυρμού με 10-0 από την Ελβετία σε φιλική αναμέτρηση, τον Οκτώβριο. Βοηθός του θα είναι ο πρώην διεθνής πορτιέρο, Φάνης Κατεργιαννάκης

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα U-19 έχει μπροστά του την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί από 6 έως 19 Ιουλίου 2015 σε Πιερία και Ημαθία.