Μεγάλες πλημμύρες στο νομό Ροδόπης

Οκτώ αντλήσεις υδάτων, δύο διασώσεις ατόμων και μια πυρκαγιά από κεραυνό Το πρώτο φως της ημέρας σήμερα Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου ανέδειξε τα πραγματικά προβλήματα, που προκάλεσε η χθεσινοβραδινή έντονη βροχόπτωση στο νομό Ροδόπης. Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας χθες έβρεχε, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Αυτά εντοπίζονται κυρίως σε οικισμούς του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών, με τα σοβαρότερα να έχουν σημειωθεί σε Αμάραντα, Πάμφορο, Λοφάριο, Βάκο, Πάσσο. Εκεί αποκλείστηκαν ακόμα και δρόμοι που συνδέουν τα χωριά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίς το πρωί αστικό λεωφορείο δε μπόρεσε να προσεγγίσει στα Αμάραντα για να μπορέσει να παραλάβει μαθητές γυμνασίων και λυκείων, ώστε να τους μεταφέρει στα σχολεία τους. Οι παρεμβάσεις σε πλημμυρισμένους οικισμούς, ρέματα και δρόμους με τη συνδρομή μηχανημάτων του Δήμου και της αντιπεριφέρειας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Προβλήματα από τη βροχή σημειώθηκαν επίσης σε Νέα Καλλίστη λόγω υπερχείλισης του ποταμού Τραύου. Επίσης πλημμύρες υπάρχουν σε Νέο Σιδηροχώρι, Καλαμόκαστρο και Νέα Αδριανή, κυρίως σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Τις βραδινές ώρες της 03-12-2014 και μέχρι σήμερα το πρωί, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής επενέβει σε οκτώ αντλήσεις υδάτων, δύο διασώσεις ατόμων και μια πυρκαγιά από κεραυνό. Επίσης λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και των έντονων κεραυνών σημειώθηκε σημαντική βλάβη στο τηλέφωνο αναγγελίας πυρκαγιάς (199) το οποίο έμεινε εκτός λειτουργίας από τις 22:00 της 03-12-2014 έως τις 01:00 της 04-12-2014. Σήμερα παράλληλα με το τριψήφιο τηλέφωνο αναγγελία πυρκαγιάς (199) λειτουργούν για τον ίδιο σκοπό και τα τηλέφωνα 2531060030 και 2531060031. Η καταγραφή των ζημιών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο νομό Ροδόπης και νεότερα στοιχεία θα γίνουν γνωστά μέσω της εφημερίδας ο «Χ» στην αυριανή έντυπη έκδοση. Προσοχή πάντως απαιτείται από τους οδηγούς που κινούνται στην περιοχή του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Πηγή: www.xronos.gr