“Ρουμανικός” εμφύλιος στη συνέντευξη τύπου στο Skoda Xanthi Arena

Ανταπόκριση από τη Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ικανοποιημένος, από την νίκη αλλά και από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του, έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος υποστήριξε για το σκορ, ότι θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο λόγω των δοκαριών και των ευκαιριών. Από την ο “Ρουμανος” Γιάννης Μαντζουράκης αν και είχε κάποια παράπονα από τον Ζαχαριάδη, ωστόσο χαρούμενος για την επιστροφή του σε γνώριμα λημέρια, παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Ξάνθης και τη δίκαιη επικράτησή της.

Οι δηλώσεις των προπονητών:

Λουτσέσκου: «Σήμερα ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που παίξαμε. Ήμασταν βελτιωμένοι, παίξαμε με επιθετικότητα είχαμε καλό pressing. Αυτή τη φορά ξεκινήσαμε από την αρχή πολύ καλά χωρίς να δώσουμε καμία ευκαιρία στον αντίπαλο. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο θα έπρεπε να ήταν πολύ μεγαλύτερο γιατί είχαμε πολλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν λίγο πιο χαλαρός όμως και πάλι δεν αφήσαμε να δημιουργηθούν μεγάλες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε ενέργεια. Στο ίδιο διάστημα είχαμε ευκαιρίες και τρία δοκάρια. Το αποτέλεσμα θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερο. Στο τέλος είναι φυσιολογικό να υπάρχει αυτή η ένταση και αυτή η πίεση γιατί από το παραμικρό μπορεί να συμβεί κάτι και να χάσεις αυτό το οποίο είχες στα χέρια σου και το οποίο ήταν προϊόν καλής δουλειάς. Ακόμη κι αν έπαιζαν με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, από την αρχή μέχρι το τέλος το παιχνίδι ήταν δικό μας. Για τους παίκτες μου ελπίζω ήταν ένα καλό κίνητρο για να αποκτήσουμε έξτρα αυτοπεποίθηση και να προετοιμαστούμε με περισσότερη θέληση για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ και φυσικά να έχουμε επιτυχία. Αν με ρωτήσει κανείς σήμερα για το ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης έχω μία απάντηση. Όλη η ομάδα.»

Μαντζουράκης: «Χαίρομαι που σας ξαναβλέπω. Συγχαρητήρια στη SKODA ΞΑΝΘΗ για τη νίκη της που μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και δημιούργησε ευκαιρίες. Βρέθηκε μπροστά από ένα «άκυρο» γκολ γιατί θεωρώ πως υπήρξε φάουλ ενώ πολύ σωστά είχαμε την αποβολή του Πιπίνη στην περίπτωση του πέναλτι. Το ίδιο πράγμα όμως δεν έκανε ο Ζαχαριάδης σε δύο φάσεις, στις περιπτώσεις του Σολτάνι στο 38’ και το 41’ και στη συνέχεια έξυπνα ο αντίπαλος προπονητής τον προφύλαξε αλλάζοντάς τον στο ημίχρονο. Οι αποφάσεις του διαιτητή δεν αναιρούν αυτά που είπα για την προσπάθεια των γηπεδούχων και την νίκη που πήραν.»