Οι προβλέψεις του Λουτσιάνο για το ντέρμπι “τίτλου” του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

– Ως ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν χαρακτήρισε το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ο πρωην παίχτης των δυο ομάδων και φυσικά της Skoda Ξάνθης, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα.

Ο πρώην άσος  μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6   για το αποψινό ντέρμπι, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ, αλλά ο ΠΑΟΚ χρειάζεται προσοχή.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Λουτσιάνο:

Για το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ: «Θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά και σπουδαία παιχνίδια της σεζόν. Έχει δρόμο το πρωτάθλημα αλλά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Υπάρχει μια διαφορά στη βαθμολογία. Οι παίκτες του Ολυμπιακού όμως δεν πρέπει να σκεφτούν τη διαφορά αυτή αλλά μόνο στο πως θα πάρουν την νίκη. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν θα έχουν το αβαντάζ στην περίπτωση αυτή. Προβάδισμα δίνω στον Ολυμπιακό λόγω Καραϊσκάκη και παικτών. Εάν δεν είναι προσεκτικός όμως μπορεί να πάθει τη ζημιά. Και ο ΠΑΟΚ πρέπει να αλλάξει τη νοοτροπία του στους αγώνες με τις άλλες μεγάλες ελληνικές ομάδες».

Για τα κακά αποτελέσματα που έχει ο ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια με τις άλλες μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος: «Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά φέτος. Όταν παίζει με τις άλλες μεγάλες ομάδες δυσκολεύεται. Η ψυχολογία είναι διαφορετική βέβαια λόγο βαθμολογίας αλλά είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Εάν δεν είναι προσεκτικός και δεν έχει εικόνα αντίστοιχη με εκείνη των αγώνων στην Ευρώπη τότε θα έχει μεγάλο πρόβλημα».

Για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει με τον τρόπο που γνωρίζει. Πρέπει να είναι γενικότερα προσεκτικός και όχι μόνο με τον Ρατς. Και ο Ολυμπιακός βέβαια έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι ομάδες που έρχονται στο Καραϊσκάκη παίζουν ανοικτά και έτσι έρχονται και τα αποτελέσματα. Όμως κάτι τέτοιο δεν γίνεται με τις ελληνικές ομάδες. Έρχονται και παίζουν κλειστά. Οι προπονητές των ελληνικών ομάδων γνωρίζουν καλύτερα τον Ολυμπιακό».