Ξάφνιασε ο Ρόκα! Αν ευχαριστιόμαστε το ποδόσφαιρο θα έρθουν ψυχολογία, βαθμοί και νίκες

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Στο ντεμπούτο στο πάγκο της ομάδας στην Κομοτηνή, ο Μανουέλ Ρόκα δήλωσε ευχαριστημένος από τη νίκη και τη πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας, απέναντι σε ένα δύσκολο και μαχητικό ανίπαλο τον Πλατανιά που έχει και έναν πολύ καλό προπονητή το Γιάννη Χριστόπουλο. Επίσης μίλησε όπως και στη συνέντευξη της επίσημης παρουσίασης του, για τη φιλοσοφία που πιστεύει, που είναι να παίζει η ομάδα όμορφο ποδόσφαιρο, να το ευχαριστιούνται οι παίχτες και με υπομονή θα έρθουν τα αποτελέσματα και οι βαθμοί.

 

Οι δηλώσεις του Ρόκα:

“Πρώτα θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίχτες που έπαιξαν σήμερα δεν ένα δύσκολο αγωνιστικό. Εμείς θέλαμε αυτό το παιχνίδι, μετά το καλή εμφάνιση της Τούμπα αν και δε πήραμε βαθμούς εκεί, αυτό μας έριξε λίγο της ψυχολογία. Η πρώτη μου δουλειά που θέλω να κάνω, είναι να πείσω τους πάιχτες που για να ανέβει η ψυχολογία μας δε χρειάζονται μόνο νίκες, αλλα αν κάνουμε τα πράγματα καλά, αν απολαύσουμε το ποδόσφαιρο θα έρθουν και οι νίκες. Δηλαδή κερδίζαμε, άρα ανέβηκε η ψυχολογία, χάσαμε, έπεσε η ψυχολογία, δεν ισχύει, αυτό πρέπει να δουν οι παίχτες.

Στο πρώτο ημίχρονο, εκτός του πρώτου δεκαλέπτου, κάναμε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, με καλή κίνηση, καλές επιθέσεις από πίσω παιχτών που απειλούσαν. Το γκολ ήρθε στο α’ ημίχρονο, με φάσεις που ήταν μέσα στη περιοχή, αλλά και ο Πλατανιάς μας απείλησε με κάποιες ευκαιρίες.

Στο β’ ημίχρονο αφού δε μπορέσαμε να βάλουμε το δεύτερο γκολ και αφου ο Πλατανιάς έμεινε με δέκα πάιχτες, αποφασίσαμε να μη ρισκάρουμε πολύ και να δεχτούμε καμιά κόντρα επίθεση, παγώσαμε λίγο το παιχνίδι και αγχωθήκαμε στο τέλος με 2 μεγάλες μπαλιές που μας δυσκόλεψαν και μας άγχωσαν στο φιναλε. Το λάθος το δικός μας είναι ότι δεν καθαρίσαμε το παιχνίδι όταν έπρεπε και δεν παγώσαμε το παιχνίδι όταν έπρεπε στο τέλος. Επίσης μας δυσκόλεψαν και οι αλλαγές των συστημάτων του Χριστόπουλου.

Στόχος είναι να κερδίσω και κάποιους παίχτες, όπως τον Ντιγκινί που το βάζω λίγο πιο πίσω, προσπαθώ να κερδίσω όλους τους παίχτες, εχω καθίσει πολλές ώρες να δω ολόκληρα παιχνίδια τον καθένα παίχτη ξεχωριστά. Ίσως η αλλαγή θέσεων”.

Για τους τραυματίες της ομάδας απάντησε: “Ο Ιγκόρ δε ξέρουμε αν θα είναι εντάξει, θα δούμε μέσα στη βδομάδα,ελπίζουμε να τον έχουμε, αλλα εμέις έχουμε πάιχτες να τον αντικαταστήσουμε. Ο Πέρεζ είναι έτοιμος, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμος για τόσα δυνατα παιχνίδια, όπως για τον Τζάνη που εχει ένα χτυπημα και ένιωσε ένα βάρος μετά και το 90λεπτο της Τούμπας. ο Ρομέου είναι απαραίτητος, πέρσι ήταν ο καλύτερος,  αλλά τον καλό Ρομέου θα τον κερδίσουμε σιγα- σιγα δε βιαζόμαστε να τον βάλουμε κατευθείαν στα δύσκολα”.

 Ο Γιάννης Χριστόπουλος μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε:

“Το ματς δεν πήγε όπως θα θέλαμε, αφού στο 60′ αποβλήθηκε ο Ιτουά, ενώ 20 λεπτά μετά είδε την κόκκινη κάρτα και ο Αγκιλέρα. Δυστυχώς σήμερα ο Θεός του ποδοσφαίρου δεν ήταν με τον Πλατανιά. Τα παιδιά προσπάθησαν, έβγαλαν ψυχή και με έκαναν περήφανο”.