Εξώδικο Ανδρεάδη, Πέτρογλου και Ελγκέτα στην ΑΕΚ που οδεύει προς διάλυση!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Βαγγέλης Μαγκώνης

– Εννέα αθλητές της ΑΕΚ μαζί με τους δυο προπονητές απέστειλαν εξώδικη επιστολή στην ΕΣΑΠ με την οποία ζητούν τη μονομερή λύση των συμβολαίων τους και την κατοχύρωση των χρημάτων που δικαιούνται, αφού το ΤΑΑ της Ένωση σε αντίθεση με τους ίδιους δεν έχει τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις. Ανάμεσά τους οι εβρίτες Ανδρέας Ανδρεάδης, Πέτρος Πέτρογλου και ο προπονητής της ομάδας Χόρχε Ελγκέτα που αγωνίστηκε κατά τη περίοδο 2000-01 στην Ορεστιάδα, ενώ προς το παρόν δεν την συνεπόγραψε ο Γιάννης Δημητρούδης.

Την επιστολή όπως γράφει το volleyplanet, υπογράφουν οι τέσσερις ξένοι Παγιάν, Κρίνιτς, Ραντούνοβιτς, Μπουρκόφσκι και οι Ανδρεάδης, Πέτρογλου, Ωρολογάς, Κατσανεβάκης, Γκούζντα μαζί με τους  δύο προπονητές Ελγέτα, Μαρτζότι.

H εξώδικη επιστολή των παικτών της ΑΕΚ
«Βάσει των όρων των συμβολαίων που υπέγραψα ως αμοιβόμενος πετοσφαιριστής για να προσφέρω τις αθλητικές μου υπηρεσίες στην ομάδα Πετόσφαιρας της ΑΕΚ, σας γνωρίζω επίσημα τα ακόλουθα:
α. Από ενάρξεως ισχύος διάρκειας τίμησα στο έπακρον και δυστυχώς μονομερώς τις υποχρεώσεις μου που απορρέουν απο τους όρους των εν λόγω συμβολαίων εργασίας που συνυπέγραψα με το ΤΑΑ ΑΕΚ.
β. Παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις (δια ζώσης και τηλεφωνικές) τόσο απο μέρους μου όσο και από άλλους συναθλητές μου, για την τήρηση των όρων των συναφθέντων συμβολαίων από την επίσημη ΑΕΚ, κυρίως όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος καθώς επίσης και σε λοιπούς κατά περίπτωση συμβατικούς όρους, οι εν λόγω υποχρεώσεις από πλευράς της ομάδας παραμένουν εισέτι ανεκπλήρωτες και μονο στο επιπεδο των ανεδαφικών υποσχέσεων.

Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένων οτι:
α. Ο χρόνος χάριτος που δίδεται βάσει των συμβατικών συμφωνιών έχει παρέλθει προ πολλού
β. Η υπομονή από σεβασμό και αγάπη προς την ιστορία της ομάδας και τους φιλάθλους αυτής έχει ξεπεράσει τα ανθρωπίνως αποδεκτά όρια, στιγματίζοντας την ανθρώπινη μου αξιοπρέπεια και αμαυρώνοντας την αθλητική μου εικόνα,
Σας δηλώνω επίσημα ότι επιθυμώ τη μονομερή λύση των σχετικών συμβολαίων εργασίας που συνυπέγραψα με το ΤΑΑ ΑΕΚ με υπαιτιότητα του έτερου συμβαλλόμενου μέρους, διατηρώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα μου για τη διεκδίκηση μη καταβληθέντων ποσών και λοιπών αποζημιώσεων που απορρέουν απο τους σχετικούς συμβατικούς όρους».

Οι εξελίξεις τρέχουν και είναι δραματικές αφού το τμήμα οδεύει προς διάλυση.