Άλλος το όνομα άλλος την χάρη! Ήταν καλλονή η Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Εξαιρετική εμφάνιση που κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση την ΑΕΛ Καλλονής, πραγματοποιώντας την κορυφαία εμφάνιση της σεζόν.

Σημαντικό τρίποντο πέτυχε η Skoda Ξάνθη που κέρδισε πολύ πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 2-1 την ΑΕΛ Καλλονής, πραγματοποιώντας παράλληλα την καλύτερη εμφάνιση της έως τώρα στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ρατζβάν Λουτσέσκου μπήκε από το πρώτο κιόλας λεπτό αποφασισμένη για την νίκη, με τους Κλέιτον και Λουσέρο να χάνουν μοναδικές ευκαιρίες στο 1’ και 2’ αντίστοιχα με τον τερματοφύλακα της Καλλονής Άντριου Χόγκ να δείχνει εξαιρετικά αντανακλαστικά, κρατώντας το μηδέν. Στο 12’ η πίεση των παικτών της Ξάνθης είχε αποτέλεσμα με τον Κλέιτον να κατεβάζει ωραία την μπάλα με το στήθος στρώνοντας την στον Σολτάνι που με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χόγκ, και ενώ νωρίτερα χτύπησε στο  δεξί δοκάρι του Μαλτέζου κιπερ. Στο 20’ η Ξάνθη διπλασίασε τα τέρματα της με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κλέιτον, μάλιστα ο Παντελής Καπετάνος που κέρδισε το πέναλτι κέρδισε και την αποβολή του Πιπίνη.  Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Ξάνθη έχασε ακόμη δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τα σουτ των Λουσέρο(33’)  και Σολτάνι(36΄) να μην βρίσκουν στόχο.

Στην επανάληψη  η Ξάνθη έχοντας το αβάντζο των δύο γκολ αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα μπήκε πιο χαλαρή, με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται και να μειώνουν σε 2-1. Πιο συγκεκριμένα με την συμπλήρωση 52’ λεπτών αγώνα ο Λεοζίνιο εκτέλεσε το κόρνερ ο Χούνμα πήρε την κεφαλιά και ο Στρατής Βαλιός με προβολή από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Μάλιστα ελάχιστα λεπτά αργότερα οι Λέσβιοι απείλησαν εκ νέου με το μακρινό σουτ του Μανούσου να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ ο Κυριακίδης. Από το 60’ και έπειτα οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν εκ νέου στο γήπεδο δημιουργώντας συνεχώς δύσκολες καταστάσεις για την εστία της Καλλονής. Μάλιστα στο 70’ ο σκόρερ της Καλλονής Βαλιός λίγο έλειψε να πετύχει ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ, όταν μετά από σου του Λουσέρο προσπάθησε να διώξει την μπάλα στέλνοντας την άθελα του στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του. Στο 88’ οι Ξανθιώτες είχαν νέο δοκάρι, με τον Καπετάνο να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ να κάνει το σουτ με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι του Χόγκ και να απομακρύνεται στην συνέχεια από τους αμυντικούς της Καλλονής. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης απο την Θεσσαλονίκη, με βοηθούς τους Νίκο Καραϊσαρίδη(Πιερία) και Γιώργο Γεωργιάδη(Κοζάνη), με τέταρτο τον Ανδρέα Παππά απο την Αθήνα.

SkodaΞάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Γούτας, Καρυπίδης, Ομπόντο (73′ Φλίσκας), Παπαστεριανός (62′ Βασιλακάκης), Σολτάνι (46′ Ρούντι), Λουσέρο, Κλέιτον, Καπετάνος

Καλλονή (Ματζουράκης): Χόγκ, Καλτσάς, Πιπίνης, Βαλιός, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Λεοζίνιο, Μανούσος (73′ Στεφάνοβιτς), Κεϊτά, Ναβάρο (59′ Γιορέντε), Χουάνμα (66′ Καμαρά)