Πρωταθλητής Ξάνθης το 2ο ΓΕΛ! Νίκησε στον τελικό τους πρωταθλητές Ελλάδας του 2ου ΕΠΑΛ!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης επικράτησε στον τελικό του Σχολικού Πρωταθλήματος Ξάνθης της περσινής πρωταθλήτριας Ελλάδας ομάδας του 2ου ΕΠΑΛ και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια νομού για την σεζόν 2014-2015. Οι μαθητές του Ηλία Καραλίδη νίκησαν στον τελικό με 1-0 και ουσιαστικά εκθρονίζουν το 2ο ΕΠΑΛ.

 

Με τον αγώνα αυτό ολοκληρώθηκε για το νομό Ξάνθης η Α΄ Φάση διεξαγωγής του  Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων, όπου συμμετείχαν οι ομάδες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ όλων των σχολικών μονάδων του νομού. Η κατάκτηση του τίτλου σε επίπεδο Ξάνθης σημαίνει ότι το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης προκρίθηκε στην Β’ Φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα από την αντίστοιχη διαδικασία στο Νομό Δράμας.

Ουσιαστικά η ήττα του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης στο τελικό του Νομαρχιακού Πρωταθλήματος στερεί από το σχολείο την δυνατότητα να προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε τον περασμένο Μάιο, όταν και μετά από μια καταπληκτική πορεία κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση κερδίζοντας στον τελικό το Ελληνικό Κολλέγιο και αποκλείοντας νωρίτερα ομάδες από Έβρο, Δράμα, Χαλκιδική και Κρήτη.

Οι αγώνες στην Ξάνθη διοργανώθηκαν με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο από τους υπεύθυνους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αξίζει να σημειωθεί ότι δημιουργήθηκε όμορφη κερκίδα στον τελικό από μαθητές των δύο σχολείων που συμμετείχαν, πάντα σε κόσμια πλαίσια. Πλέον, όλοι στην Ξάνθη ελπίζουν ότι το 2ο ΓΕΛ θα φανεί αντάξιος συνεχιστής της περσινής πορείας του 2ου ΕΠΑΛ…