Με τον Σιδηρόπουλο ως… “γενικό αρχηγό” ταξίδεψε για το παγωμένο Ταλίν ο Εθνικός

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Από την Θεσσαλονίκη και μέσω Μονάχου και Βαρσοβίας, πραγματοποιείται τελικά το ταξίδι του Εθνικού στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου το βράδυ της Πέμπτης η ομάδα της Αλεξανδρούπολης θα αντιμετωπίσει την Σελβερ Ταλίν στον πρώτο αγώνα της φάσης των 32 της διοργάνωσης.

Προφανώς ο αρχικός σχεδιασμός για αναχώρηση από Κωνσταντινούπολη εγκαταλείφθηκε λόγω της μεγάλης ταλαιπωρίας αλλά και των ακυρώσεων πτήσεων που προέκυψαν μετά την απεργία των πιλότων της Lufthansa.

Η είδηση που ξεχωρίζει από την αναχώρηση είναι μια μεγάλη επιστροφή, αυτή του ιστορικού αρχηγού της ομάδας Άκη Σιδηρόπουλου, που ταξιδεύει μαζί με την ομάδα στην Εσθονία ως άτυπος “αρχηγός αποστολής”.

“Από αυτό το μοναδικό ταξίδι αλλά και την πετυχημένη πορεία της ομάδας μας στο Challenge Cup δεν θα μπορούσε να λείπει ο πρώην αρχηγός της ομάδας Γρηγόρης Σιδηρόπουλος, γεγονός που δεν άφησε ασυγκίνητο τους παίκτες αλλά και το  προπονητικό team”, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου του ΤΑΑ Εθνικός. 

Βέβαια, είναι αλήθεια ότι ο Σιδηρόπουλος είχε απουσιάσει (όχι προφανώς με δική του ευθύνη) από το πρώτο παιχνίδι στην Ελβετία, όπως είχαν απουσιάσει τότε και άλλα στελέχη, όπως το Γραφείο Τύπου, με αποτέλεσμα η ενημέρωση να παρέχεται αποκλειστικά και μόνο μέσω του Γραφείου Τύπου της Σόνενβερτ και Ελβετών δημοσιογράφων.

Στον Εθνικό αντιλήφθηκαν ωστόσο ότι σε τέτοιες αποστολές είναι σημαντικό να παρίστανται και άλλα μέλη, πέρα από τους αθλητές και το προπονητικό τιμ. Έτσι στο παγωμένο Ταλίν ταξιδεύουν μαζί, συμπληρώνοντας την αποστολή, ο Πρόεδρος του ΤΑΑ Γιάννης Τζίμας, ο γιατρός Ευάγγελος Διαμαντίδης και η υπεύθυνη τύπου Μαρία Σταθάκη.

Αυτό σημαίνει ότι λογικά θα έχουμε διαρκή ενημέρωση και συνεχή ροή πληροφοριών από την αποστολή του Εθνικού στο Ταλίν, όπου ολόκληρο το τελευταίο εικοσιτετράωρο η θερμοκρασία είναι σταθερά κάτω από το μηδέν. Η προετοιμασία των Εβριτών θα συνεχιστεί στο Audentes Sports Hall Tallinn και όλοι ελπίζουν το βράδυ της Πέμπτης θα πανηγυριστεί η πρώτη εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία του Εθνικού.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 20:05 το βράδυ της Πέμπτης και θα μεταδοθεί φυσικά ζωντανά από το ThrakiSportS…