Δυο χιλιάδες κόσμος στον 1ο Ημιμαραθώνιο δρόμο Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος δρόμος της Ξάνθη, με τους Xanthirunners να κερδίζουν τα συγχαρητήρια όλων, για την άρτια διοργάνωση και το εορταστικό κλίμα που υπήρχε καθ’ όλη την διάρκεια της διοργάνωσης.

Οι δρόμοι της πόλης και των γύρω περιοχών γέμισαν από ανθρώπους όλων των ηλικιών αφού συμμετείχαν περίπου 2000 άτομα και ο αγώνας πήρε τη μορφή της πιο μαζικής αθλητικής εκδήλωσης για την πόλη. Η μεγάλη συμμετοχή και το επίπεδο του αγώνα, πιστοποίησε ότι ο αθλητισμός έχει καθολική παρουσία στην τοπική κοινωνία.

Οι αθλητές στις κατηγορίες των 21 χιλιομέτρων, των 5 χιλιομέτρων, του αγώνα των παιδιών και των ΑΜΕΑ, ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής από την Κεντρική Πλατεία και τερμάτισαν στον ίδιο χώρο, καταχειροκροτούμενοι από πάρα πολύ κόσμο. Η βροχή δεν πτόησε κανέναν και η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η διοργάνωση των Xanthirunners ήταν άψογη, ενώ σε αυτή συνέβαλαν οι δεκάδες εθελοντές που πήραν μέρος στον αγώνα. Οι κατηγορίες που υπήρξαν έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς ξανθιώτες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για την πρώτη τους, επιτυχημένη, συμμετοχή σε ένα αγώνα δρόμου.

Με το πέρας της διοργάνωσης οι πολυπληθείς επισκέπτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση που ετοιμάζουν οι Xanthirunners τον Φεβρουάριο, με τον αγώνα μέσα στους δρόμους της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης,