Αναχώρησε για την Εσθονία των -8C ο Εθνικός, αγωνιώντας για… την απεργία των πιλότων

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Για το Ταλίν της Εσθονίας αναχώρησε το πρωί ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, καθώς την Πέμπτη στις 20:05 (live από το ThrakiSportS) δίνει στην χώρα της Βαλτικής τον πρώτο του αγώνα για την φάση των 32 της διοργάνωσης του Τσάλεντζ Καπ. Ωστόσο στο ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα του ταξιδιού ήρθε να προστεθεί και η απεργία των πιλότων της Lufthansa που δημιούργησε ανησυχία στην ομάδα.

 

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που ανέβασε στο facebook ο Σταύρος Κασαμπαλής (ο οποίος σε αντίθεση με τον Γρηγόρη Κοντοστάθη που έμεινε στην Αθήνα, κατάφερε να εξασφαλίσει ειδική άδεια από τον Στρατό ώστε να απουσιάσει από τις προπονήσεις ενόψει του πρωταθλήματος των Σωμάτων Ασφαλείας), ουσιαστικά θα χρειαστεί να κάνει τον γύρο της μισής Ευρώπης μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.

Από Θεσσαλονίκη στο Μόναχο, από Μόναχο στην Βαρσοβία και από την πολωνική πρωτεύουσα για το Ταλίν, ουσιαστικά θα αλλάξει τρία αεροπλάνα. Και φυσικά θα παρακαλάει οι πτήσεις του να μην είναι μεταξύ αυτών που ακυρώνονται μαζικά τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της απεργίας των πιλότων της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας.

Όπως πάντως είπε ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας, ο κύριος όγκος των αθλητών του Εθνικού επρόκειτο να ταξιδέψει μέσω Κωνσταντινούπολης για το Ταλίν. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το ταξίδι αναμενόταν κοπιαστικό και η άφιξη στο ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει την ομάδα ενδεχομένως και αργά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδος αλλά και Εσθονίας, καθώς οι δυο χώρες βρίσκονται στο ίδιο περίπου γεωγραφικό πλάτος.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ο Εθνικός θα συναντήσει στην εσθονική πρωτεύουσα συννεφιά και θερμοκρασία που τουλάχιστον αυτήν την ώρα (πρωί Τρίτης) κυμαίνεται στους… -8 βαθμούς κελσίου!!!