Στο Νίκο (Νεγιάννη) αντί του Νίκολα (Μιγιαήλοβιτς) παραδόθηκε το έπαθλο Novasports

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Για 12η συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε στο Γκάζι η εκδήλωση απονομής των βραβείων Novasports, όπου η Θράκη και ειδικότερα η Αλεξανδρούπολη είχαν την τιμητική τους. Ο πρώην ακραίος του Εθνικού Νίκολα Μιγιαήλοβιτς αναδείχθηκε κορυφαίος της περσινής σεζόν, ενώ ένας άλλος Εβρίτης, ο Δημήτρης Χατζόπουλος που αγωνιζόταν με τα χρώματα της ΑΕΚ όμως, αναδείχθηκε ρούκι της σεζόν 2013-2014.

Ο ίδιος ο Μιγιαήλοβιτς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση και το βραβείο του το παρέλαβε ο υπεύθυνος του τμήματος μάρκετινγκ του Εθνικού Νίκος Νεγιάννης, αν και θα του σταλεί τελικά ταχυδρομικώς. Ο ίδιος μίλησε στην εκδήλωση μέσω skype και δήλωσε: 

«Πρώτα απ’ όλα λυπάμαι που δεν μπορώ να έρθω στην Αθήνα. Πολλοί από εσάς γνωρίζεται ότι έχω έναν τραυματισμό στην πλάτη. Δεν είναι καλό να ταξιδεύω και πρέπει να μείνω στο Βελιγράδι για προπονήσεις και αποθεραπεία. Είναι ένα σημαντικό βραβείο για μένα και μου δίνει μεγάλο κίνητρο, γιατί έρχεται σε μια στιγμή που έχω έναν σοβαρό τραυματισμό. Επίσης μου θυμίζει τι κάναμε πέρσι στην Αλεξανδρούπολη. Υπάρχουν πολλοί στόχοι που θέλω να πετύχω, αλλά ίσως το μεγαλύτερο όνειρο είναι να αγωνιστώ με την Εθνική ομάδα της Σερβίας. Κάθε χρονιά που ξεκινάει, έχω στο μυαλό μου να παίξω όσο το δυνατόν καλύτερα για να είμαι στις επιλογές της εθνικής ομάδας. Αφιερώνω το βραβείο του συμπαίκτες μου, τον κόσμο και του ανθρώπους του Εθνικό. Χωρίς αυτούς δεν θα είχα πάρει αυτό το έπαθλο».

Ο Δημήτρης Χατζόπουλος από την πλευρά του δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό βραβείο για μένα. Είναι έναν τίτλος που ανταμείβει τους κόπους μου. Αποτελεί ένα κίνητρο για τη συνέχεια, μου δίνει να καταλάβω ότι μπορώ να πάω ψηλότερα. Το όνειρό μου είναι να παίξω κάποια στιγμή με την Εθνική ομάδα των ανδρών. Αφιερώνω το έπαθλο στους γονείς μου, που βρίκονται πάνω δίπλα μου και με στηρίζουν».

Στην ίδια εκδήλωση δόθηκαν τα βραβεία και για το γυναικείο πρωτάθλημα. Κορυφαία παίκτρια της Α1 Γυναικών πουλαμβάνει το έπαθλο Novasports αναδείχθηκε η Εύα Χαντάβα, που ωστόσο δεν μπόρεσε και αυτή να παραβρεθεί στην Αθήνα λόγω υποχρεώσεων με την Λοκομοτίβ, ενώ ρούκι της χρονιάς αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Ψωμά. Στο περιθώριο παρουσιάστηκε και ένα εξαιρετικό βίντει – αφιέρωμα στον ΑΟ Θήρας που ιδρύθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια και βρίσκεται πλέον στα μεγάλα σαλόνια της Α1 Γυναικών έχοντας στο τιμόνι μια Εβρίτισσα, την Ελένη Μεμετζή. Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε ο Παντελής Λώλης ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την ευθύνη της όλης διοργάνωσης είχε ο παλαίμαχος άσος Μιχάλης Τριανταφυλλίδης.