ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην νίκη του Αβάτου επί της Μάνδρας

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Συνεχίζει απτόητη την κούρσα της προς την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος ο Άρης Αβάτου που έκαμψε δύσκολα το εμπόδιο του Ερμή Μάνδρας, κερδίζοντας με 3-1 στο γήπεδο των Μαγγάνων.

Την 8η νίκη του σε 9 παιχνίδια(1 ισοπαλία με τον Ορφέα) για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας σημείωσε η ομάδα του Άρη Αβάτου, ξεφεύγοντας από την δεύτερη Θαλασσιά στους 3 πόντους. Η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Ερμή που είχε πολλά παράπονα για το γκολ της ισοφάρισης.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στο παιχνίδι ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ ήταν οι παίκτες του Ερμή που στο 18’ μπήκαν μπροστά στο σκορ με πολύ ωραίο σου του Τάσου Καρακάση. Η αντίδραση των περσινών πρωταθλητών ήρθε δέκα λεπτά αργότερα όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και αναμπουμπούλα στην περιοχή του Ερμή καταλογίστηκε πέναλτι για χέρι του Πελτεκίδη, κάτω από έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, με τον Χριστοφορίδη να εκτελεί εύστοχα και να ισοφαρίζει για την ομάδα του. Μάλιστα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή τους πριν το τέλος του ημιχρόνου, και πιο συγκεκριμένα στο 35’ ο Παλατήν με κεφαλιά έκανε το 2-1 για τον Άρη.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Χρήστου Μαλαδένη πήραν μέτρα στο γήπεδο προσπάθησαν να ισοφαρίσουν δημιουργώντας αρκετές επικίνδυνες στιγμές στην εστία του Χατζηγεωργίου, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τον Άρη που κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ. Στο 81’ ο Βελή έκανε το σουτ απέκρουσε ο Ζώης με τον Γιαννακούδη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να μην αστοχεί από κοντά διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Πλέον η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά στρέφει την προσοχή της στο πολύ δύσκολο παιχνίδι μέσα στον Ζυγό με τον Ηρακλή, που έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Ενώ η ομάδα του Χρήστου Μαλαδένη ετοιμα΄ζεται να υποδεχτεί σε μια πολύ δυνατή αναμέτρηση τον Ορφέα Puma. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σάββας Κωσταντινίδης με βοηθούς τους Κηλικιώτη και Καραλευθέρη

Άρης Αβάτου (Χρ. Σαμαράς): Χατζηγεωργίου,  Ελευθεριάδης, Καρασερίδης, Μαπιρακταρίδης, Κομεσίδης, Ντζομιάδης Στ.(80’ Βελή), Βασιλειάδης, Γιαννακούδης, Παλατήν (77’ Πασαντανιάν), Χριστοφορίδης, Λαζαρίδης(64’ Ντανατσίδης)

Ερμής Μάνδρας (Χρ. Μαλαδένης): Ζώης, Καρακάσης Β., Μεμέτογλου, Πελτεκίδης, Τσετινές, Καλαμάρης(62’ Χατζηεμαννουήλ), Κωσταντινίδης, Καρακάσης Τ., Ξουπλίδης (50’ Γαλανόπουλος), Θωμαίδης (70’ Καραμπατζάκης), Βούλκος.