ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στο ντέρμπι πρωτοπόρων της Καππαδοκίας με την Άνθεια

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Κοσμάς Πανταζής

– Ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα της Καππαδοκίας πανηγύρισε η Άνθεια και είναι πια ένα βαθμό μακριά από την κορυφή στην οποία συγκατοικούν από αυτή την αγωνιστική Καππαδοκία και Ποντιακός.

Σε ένα ματς το οποίο ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά χάλασε στη συνέχεια με την ένταση και τα φάουλ να κυριαρχούν, οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη φτάνοντας μάλιστα στην ολική ανατροπή του σκορ! Η ομάδα του Κώστα Βουρδόγλου ήταν αυτή που απείλησε πρώτη όταν από τη σέντρα σουτ του Τερζή από αριστερά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 10′ οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα σουτ του Δεδελούδη από πλάγια το οποίο ο Παμπορίδης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, η φάση όμως τελείωσε με επιθετικό φάουλ στον γκολκίπερ της Άνθειας. Στο 18′ ένα γυριστό σουτ θα φύγει άουτ από πλευράς Άνθειας, ενώ 9 λεπτά μετά οι παίκτες των Αλεξόπουλου και Αποστολίδη θα πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Πηλούδης θα βγάλει μία πολύ ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Μαρασλής θα περάσει την μπάλα πάνω απ’ τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων κάνοντας το 1-0. Στο 39′ ο Σπυριάδης θα μπλοκάρει το αδύναμο σουτ του Καπανίκα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Καππαδοκίας θα μπλοκάρει το σουτ του Φραγκουλίδη από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ένα λεπτό μετά και από στημένη φάση η Άνθεια θα ισοφαρίσει. Ο Δορουγενίδης θα εκτελέσει το φάουλ και ο Παναγιωτόπουλος θα πάρει την κεφαλιά και θα γράψει το 1-1.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους στο «Μαρίνος Δαστερίδης» η Καππαδοκία θα μπει πιέζοντας και στο 47′ μετά από σέντρα του Βάρναλη ο Δεδελούδης θα σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θεση. Τέσσερα λεπτά αργότερα άλλη μία μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Μαρασλή να βγαίνει τετ α τετ με τον Παμπορίδη, αλλά να μην μπορεί να τον νικήσει στέλνοντας τη μπάλα πάνω του. Στο 57′ η Άνθεια θα κερδίσει πέναλτι μετά από χέρι που υπέδειξε ο διαιτητής, αλλά ο Καπανίκας δεν θα εκτέλεσει καθόλου καλά και ο Σπυριάδης θα αποκρούσει. Στο 64′ ο  Κεσσάτης που είχε περάσει ως αλλαγή θα στείλει τη μπάλα λίγο άουτ με το φάουλ που θα εκτελέσει και ένα λεπτό αργότερα θα έρθει το δεύτερο γκολ. Μετά από αδράνεια στην άμυνα της Καππαδοκίας ο Μωραΐτης θα βάλει μπροστά στο σκορ την Άνθεια. Από το σημείο αυτό και μετά δεν θα δούμε παιχνίδι καθώς θα υπάρξουν πολλά σφυρίγματα απ’ τον κ. Βασιλόπουλο (άλλα σωστά και άλλα όχι) τα οποία θα ρίξουν τον ρυθμό του αγώνα, με τις δύο ομάδες να έχουν παράπονα από την διαιτησία της αναμέτρησης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Καππαδοκία διαμαρτύρεται για μία φάση του πρώτου ημιχρόνου στην οποία παίκτης της Άνθειας επιτέθηκε φραστικά τον ρέφερι της αναμέτρησης αλλά δεν τιμωρήθηκε. Διαιτητής ο Βασιλόπουλος και βοηθοί οι  Δαλαμπούρας και Παλαιοπάνης 

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (Αλεξόπουλος & Αποστολίδης): Σπυριάδης, Κατσέλης (68′ Τσακιρίδης), Βάρναλης, Απότας, Λιούρτας (52′ Γεωργατζόπουλος), Ζηγκουρίδης, Ζάκκας, Δεδελούδης (74′ Κουτσούκης), Μοβισιάν, Πηλούδης, Μαρασλής.
ΕΝΩΣΗ ΑΝΘΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΝΟΥ (Βουρδόγλου): Παμπορίδης, Δορουγενίδης, Τερζής (46′ Μπίτσος), Δουμπουλάκης, Κωνσταντάκης, Μωραΐτης, Λυμτσιούδης, Φραγκουλίδης (72′ Σίσκος), Καπανίκας (58′ Κεσσάτης), Παναγιωτόπουλος, Σιβούδης.