ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στο ντέρμπι κορυφής του βορρά ανάμεσα σε Νεοχώρι και ΑΕ Διδυμοτείχου

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

–  Η ΑΕ Διδυμοτείχου ήταν η θριαμβεύτρια στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής με το Νεοχώρι για την όγδοη αγωνιστική του βορείου ομίλου της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου. Μάλιστα, με τη νίκη αυτή ολοκλήρωσε ένα δύσκολο πρόγραμμα περνώντας αήττητη από όλες τις δύσκολες έδρες του ομίλου (Ορεστιάδα, Καστανιές, Νεοχώρι) και είναι πλέον αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση.

Αγωνιστικά η ΑΕ Διδυμοτείχου είχε την κατοχή και τον έλεγχο στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά και ο ΑΟ Νεοχωρίου θα μπορούσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι αν ήταν πιο αποτελεσματικός στις τρεις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε. Το πρώτο γκολ της Α.Ε.Διδυμοτείχου ήρθε και πάλι από στημένο ενώ το δεύτερο που κλείδωσε την νίκη ήρθε λίγα λεπτά πριν το τέλος όταν ο Α.Ο.Νεοχωρίου είχε μείνει με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ρουσσίδη Αθ. με δεύτερη κίτρινη-κόκκινη κάρτα. Χωρίς προβλήματα το παιχνίδι για τον διαιτητή Σουβαρά και τους βοηθούς του Σαββούδη και Παλαιοπάνη.

Το σκορ άνοιξε στο 33ο όταν από εκτέλεση κόρνερ του Τσιτσικάρη, έκανε την πρώτη κεφαλιά ο Μεμούρης, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Τζανετάκος πήρε το ριμπάουντ και με νέα κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48΄είχαμε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή του Τσιτσικάρη, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του εξουδετερωμένου Σαμουρίδη.

Στο 65΄είχαμε σέντρα του Κιολέ από δεξιά, ο Λόλακας έκανε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή, έδιωξε με υπερένταση πάνω στην γραμμή ο Δουλούδης και στην συνέχεια της φάσης έκανε τάκλιν  ο Ρουσσίδης Αθ. στον Δουλούδη, με τον διαιτητή να τον αποβάλει με δεύτερη κίτρινη -κόκκινη κάρτα και τον ΑΟ Νεοχωρίου να μένει με δέκα παίκτες.

Στο 82΄ έχασε απίστευτη ευκαιρία ο Μποϊδανίδης μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Λόλακα που τον βρήκε αφύλακτο στο δεύτερο δοκάρι, λίγα μέτρα από την εστία της Α.Ε. Διδυμοτείχου, όμως η κεφαλιά του πέρασε μόλις άουτ. Και αφού δεν έγινε η ισοφάριση, στο 86′ είχαμε σέντρα από αριστερά του  Ιντζέ στον Κούρτ  ο οποίος κατέβασε  ωραία την μπάλα με το στήθος και σχεδόν εξ επαφής εκτέλεσε τον Σαμουρίδη γράφοντας το  0-2, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (Κυριαλάνης) Σαμουρίδης, Βουζιανάς (86΄Μαλτούδης), Κιτσικούδης, Δημητριάδης, Μποϊδανίδης, Κουσουλός, Λόλακας, Νικολαΐδης (67΄Μελεξετιάν),Ρουσσίδης Α.,Κιολές,Ρουσσίδης Θ (α.α. 25΄Θεμελής)

Α.Ε. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Μαυράκης) Δουλούδης,Μαργαρίτης,Τσιτσικάρης, Τερτσούδης (55΄Ελευθεριάδης), Τζανετάκος, Γκατσιούδης, Μεμούρης (80΄Κουρτ), Θεμελάκης (70΄Παυλίδης), Παπούδης, Γιαννόπουλος, Ιντζές