Αποκάλυψη: Για “πόλεμο” με την κυβέρνηση προετοίμασε τις ΕΠΣ της Θράκης η ΕΠΟ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Μια επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή εστάλη στα τέλη της περασμένη εβδομάδας σε όλες τις ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων της Ελλάδας και αφίχθη στις ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης. Με αυτήν ο πρόεδρος της ΕΠΟ ζητά συσπείρωση απέναντι στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο του Γιάννη Ανδριανού.

 

Βέβαια, φανταζόμαστε ότι ειδικά οι τρεις ΕΠΣ της Θράκης, με στελέχη τους να συμμετέχουν στο ΔΣ της ΕΠΟ, δεν περίμεναν αυτό το έγγραφο για να ενημερωθούν. Ωστόσο ο Σαρρής επέλεξε να τις ενημερώσει και με τον πιο επίσημο τρόπο, δεδομένου άλλωστε ότι ακόμα δεν έχει γίνει και εκείνο το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που είχε προαναγγελθεί μετά την ήττα από τα Νησιά Φερόε.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sportday», στην επιστολή του, αναφέρει πως η Ομοσπονδία έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως, τόσο την FIFA όσο και την UEFA για το περιεχόμενο του νέου αθλητικού νόμου και το οποίο… εμπλέκεται στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, δείχνοντας πως είναι έτοιμος να προχωρήσει σε… ολομέτωπη επίθεση με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως είναι γνωστό, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει ουσιαστικά την κατάργηση των εκλογών στην ΕΠΟ από το περιορισμένο εκλογικό σώμα των 54 Ενώσεων που έχει ουσιαστικά κάθε νομός της χώρας. Αντιθέτως, δίνει δικαίωμα ψηφου σε κάθε σωματείο της χώρας, διευρύνοντας ουσιαστικά το εκλογικό σώμα και καθιστώντας ντέρμπι την κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Στο έγγραφο που αποκάλυψε η αθηναϊκή εφημερίδα, ο Γιώργος Σαρρής καλεί όλες τις ενώσεις να αφήσουν στην άκρη τις όποιες «εσωτερικές διαμάχες και διαφορές» και να συνασπιστούν για την υπεράσπιση του αυτοδιοίκητου. Παράλληλα, μέσα στις επόμενες μέρες, η UEFA αναμένεται να στείλει επιστολή προς την ελληνική Κυβέρνηση, ζητώντας την απόσυρση των διατάξεων που αφορούν το ποδόσφαιρο.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν… αποκλείεται να ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών με εμπλοκή και της FIFA, που ως γνωστόν σε αυτές τις περιπτώσεις απειλεί με αποκλεισμό από κάθε διεθνή διοργάνωση συλλόγους αλλά και εθνικές ομάδες – κάτι που εφόσον συμβεί στην παρούσα κατάσταση θα πλήξει φυσικά τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που έχουν ελπίδες πρόκρισης στην Ευρώπη και φυσικά τις Εθνικές Ομάδες.

Πάντως, η απάντηση σε αυτό το έγγραφο ήρθε από τον υφυπουργό με το πάγωμα της επιδότησης της ΕΠΟ από την Πολιτεία, η οποία θα δινόταν για επιχορηγήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων. Ο Ανδριανός κατηγόρησε την ΕΠΟ ότι έχει οφειλές σε ΙΚΑ κλπ και ότι κινδυνεύει αυτή η επιχορήγηση λόγω αυτών να μην φτάσει στα σωματεία, αφού θα παρακρατηθεί μέρος της για να εξοφληθούν τα χρέη.

Η ΕΠΟ απάντησε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, ότι τα πάντα έχουν ρυθμιστεί και όσα λίγα δεν έχουν ρυθμιστεί θα ρυθμιστούν και απαίτησε την άμεση εκταμίευση των χρημάτων, τονίζοντας ότι η καθυστέρηση επιβαρύνει όλες τις ομάδες της χώρας. Αποτέλεσμα; Οι παράγοντες να μην βλέπουν κρατικό χρήμα και όλα να δείχνουν ότι ο “πόλεμος” είναι προ των πυλών…