Β’ Εθνική: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση της Ασπίδας Ξάνθης με την ΧΑΝΘ

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Μέσα από τα χέρια της έχασε η Ασπίδα την πρώτη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, με τους Ξανθιώτες να είναι μπροστά στο σκορ με 35 λεπτά, ωστόσο στο τελευταίο πεντάλεπτο η ΧΑΝΘ κατάφερε να πετύχει την νίκη με 68-77 και να αφήσει την Ασπίδα για ακόμη ένα εντός με το παράπονο πως δικαιούται κάτι καλύτερο. 

Μάλιστα, μετά το τέλος του ματς, είχαμε σοβαρές εξελίξεις με την παραίτηση του κόουτς Δημήτρη Παναγιωτόπουλου.

Στο κατάμεστο «Χριστίνα Χριστοδούλου» του Ευμοίρου η Ασπίδα μπήκε δυνατά απέναντι στην ομάδα της ΧΑΝΘ, που ισορρόπησε γρήγορα το ματς, που μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου πήγαινε πόντο-πόντο, βρίσκοντας εν τέλει με το τέλος του ημιχρόνου μπροστά την Ασπίδα με 34-33.

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα της Ξάνθης μπήκε πιο αποφασισμένα και αύξησε την διαφορά παίζοντας παράλληλα πολύ ωραίο μπάσκετ, με το τέλος της περιόδου η Ασπίδα ήταν μπροστά με +7.

Η Ασπίδα κρατούσε την διαφορά μέχρι και στα 5 λεπτά της τελευταίας περιόδου, ωστόσο στο τελευταίο πεντάλεπτο λίγο η αντίδραση των φιλοξενούμενων λίγο οι κακές επιλογές σε επίθεση και άμυνα, έδωσαν την ευκαιρία στην ΧΑΝΘ να φτάσει σε μια πολύ μεγάλη νίκη με 68-77, και να «κλέψει» μέσα από τα χέρια της Ασπίδας το ροζ φύλλο αγώνα. 

Διαιτητές: Ταρενίδης , Ελευθεριάδης.

Δεκάλεπτα: 23-21, 34-33 (ημίχρονο), 55-48, 68-77 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Δ. Παναγιωτόπουλος): Δενδρινός  8, Παπαδάκης  6, Τσιώγκας, Σταμπουλής  11, Στεφανίδης  12(2), Κατριβάνος, Παπανικολάου  21(2), Κουτσογιάννης  8, Κουμπάνης, Τατάρης  2, Παλλάκης, Πέτς

ΧΑΝΘ(Π. Γκαϊτατζής): Αμπατζάς 8(2), Πρωτούλης 11, Ματενίδης  15, Σταματέλος  2, Ελευθεριάδης  5, Ζιάκας  9, Σικαλίδης  7(1), Παπαθανασίου, Παπαχρήστου, Νεοφύτου  20, Μελίδης, Βλάχος.