Το αφιέρωμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον Πανθρακικό

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Μπορεί να έχουμε φτάσει στην ημέρα του αγώνα και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μην έχει βγάλει ακόμη αποστολή, ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν παρέλειψε μέσω της επίσημης σελίδας της να προχωρήσει σε αφιέρωμα για τον σημερινό της αντίπαλο, αναφέροντας ιστορικά στοιχεία για τον Πανθρακικό αλλά και τις επιδόσεις του στο φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά

 

“Μπορεί να μετράει 51 χρόνια ιστορίας, όμως βρίσκεται μόλις για 5η χρονιά στην Superleague. Ο Πανθρακικός διάγει τα πιο χρυσά χρόνια στην ιστορία του, που ξεκίνησε το 1963, μετά την συνένωση της ΑΕ Κομοτηνής με τον Ορφέα Κομοτηνής. Με αρκετές παρουσίες στην Β’ Εθνική μέχρι πρόσφατα, μόλις το 2008 κατάφερε να ανέβει στα “μεγάλα σαλόνια” και παρότι υποβιβάστηκε, κατάφερε και πάλι να καθιερωθεί.
Η ομάδα της Κομοτηνής έχει πετύχει 34 νίκες, 26 ισοπαλίες και έχει υποστεί 73 ήττες σε 4 σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των φετινών του ματς στην 5η σεζόν στη Superleague. Απέναντι στον ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί συνολικά 8 φορές για το Πρωτάθλημα και 1 για το Κύπελλο και έχει ηττηθεί όλες τις φορές! Η πρώτη μάλιστα συνάντηση ανάμεσα στις 2 ομάδες πραγματοποιήθηκε για το θεσμό του Κυπέλλου στις 1/12/76 (ακριβώς 38 χρόνια παρά μία ημέρα πριν δηλαδή), με τον Δικέφαλο να κερδίζει με 3-0, ενώ στα υπόλοιπα 4 ματς της Τούμπας έχει ηττηθεί ισάριθμες φορές με συνολικό σκορ 9-0!
Η φετινή σεζόν δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα της Κομοτηνής που πέρυσι έκαναν καλή πορεία, τερματίζοντας τελικά στην 11η θέση. Μέχρι στιγμής έχουν μόλις μια νίκη, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες και…βλέπει τον κόσμο από την 17η θέση με 6 βαθμούς, ενώ έχει πετύχει 6 γκολ κι έχει δεχθεί 15.
Το άσχημο ξεκίνημα έφερε και αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με τον Άκη Μάντζιο να αποχωρεί φιλικά μετά από 2,5 περίπου χρόνια και να παραδίδει τη σκυτάλη στον Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, παλιό του τερματοφύλακα και με προπονητική θητεία στον Ολυμπιακό Βόλου, μόλις στα 38 του χρόνια.
Ο Πανθρακικός στηρίζεται κυρίως στην 3άδα των Ίγκορ, Κάσες, Τζάνη που έχουν πετύχει όλα τα γκολ του φέτος στο πρωτάθλημα, με 3,2 και 1 αντίστοιχα. Με μόνο απόντα τον Γκιγιέρμο Πέρεζ, έρχεται η ομάδα της Κομοτηνής στην Τούμπα και ο Ρόκα επέλεξε τους εξής για την αποστολή: Μεχία, Μπαϊκαρά, Ίγκορ, Σερφά, Ντιγκινί, Ρομέου, Πασχαλάκης, Αθανασιάδης, Καθάριος, Τζάνης, Λαδάκης, Χρήστου, Χασομέρης, Παπαγεωργίου, Τσουμάνης, Εμπόου, Ποτουρίδης, Κάσες και Οκάτσι.: