Μάγκας ο Ρόκα! “Αξίζαμε κάτι παραπάνω, αφού… κάναμε τη Τούμπα να σφυρίζει”

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Ευχαριστημένος από τους παίκτες του, παραπονούμενος για το αποτέλεσμα, ο νέος προπονητής του Πανθρακικού μίλησε για πολλά θέματα σε άπταιστα ελληνικά που έκαναν εντύπωση στη συνέντευξη Τύπου μετά τον συναρπαστικό αγώνα της Τούμπας.

Συγκεκριμένα είπε: “Ηρθαμε εδώ στην Τούμπα με ένα στόχο να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν πάμε ποτέ σε κανέναν αγώνα για να κάνουμε άμυνα, ακόμη και αν αντίπαλος είναι ο ΠΑΟΚ. Κάναμε σήμερα μεγάλη προσπάθεια. Θέλαμε να παίξουμε. Σε ένα σημείο στο παιχνίδι προηγηθήκαμε και κοντρολάραμε το ματς. Δεν κινδυνεύαμε από τον ΠΑΟΚ για ένα διάστημα, απ’ αυτό είμαι ικανοποιημένος. Αλλά κάποιοι από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, όπως ο Περέιρα που έστειλε το φάουλ στο γάμα και ο Παπαδόπουλος (σ.σ. επέμενε στη φαση αυτή αρκετά) που έκανε εκπληκτική ενέργεια στο δεύτερο γκολ ανάμεσα σε δυο στόπερ και τον τερματοφύλακα, έχουν μεγάλη ποιότητα και δε θέλω να κατηγορήσω κανένα. Από ένα σημείο και μετά, φυσικά, ήρθε και η κούραση. Δεν μειώνω σε καμία περίπτωση την προσπάθεια του ΠΑΟΚ. Το κακό ήταν που χάσαμε στην αρχή το κέντρο, παρόλο που είχαμε εκεί τον Τζάνη. Μετά βάλαμε δύο φορ γιατί κυνηγούσαμε το σκορ. Εμείς συνεχίζουμε, αλλά όταν βάζεις δύο γκολ στην Τούμπα πρέπει να πάρεις τουλάχιστον έναν βαθμό, αυτό είναι το παράπονο που έχω από το παιχνίδι”.

Ο προπονητής του Πανθρακικού σε παρέμβαση δημοσιογράφου πώς γίνεται να ήθελε τη νίκη με δυο γκολ σε δυο τελικές, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε 14 τελικές (ελάχιστες όμως στο τέρμα στο β’ ημίχρονο), απάντησε πως ο ΠΑΟΚ δεν ειχε μεγάλες ευκαιρίες μετά το 20λεπτο και συνέχισε προσπαθώντας να εξηγήσει και την φράση του περί κινδύνου: “Για μας δεν είναι κίνδυνος τα σουτ εκτός περιοχής. Είχαμε κατοχή της μπάλας, νομίζω ότι ακούσατε  και τα σφυρίγματα του κόσμου, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που πάντα σε έχει στην πίεση. Στόχος μας ήταν να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και να έχουμε κατοχή”. Πρόκειτια για μια παλικαρίσια απάντηση που είναι αλήθεια ότι δεν περίμεναν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ.

Και συνέχισε ο νέος προπονητής του Πανθρακικού: “Αφήσαμε τους δύο σέντερ φορ βεβαίως, αλλά δεν ήρθαμε για να είμαστε και οι 11 πίσω από το κέντρο. Νομίζω ότι είχαμε κατοχή, φάσεις, πρεσάραμε όταν χάναμε την μπάλα, είχαμε πολλά πράγματα θετικά. Είχαμε ευκαιρίες, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι πολύ επιθετική ομάδα, θέλαμε να το εκμεταλλευτούμε, αλλά ο Παπαδόπουλος και ο Περέιρα πέτυχαν τα γκολ. Δεν θεωρώ ότι σουτ έξω από περιοχή είναι ευκαιρία, γιατί ο τερματοφύλακας έχει 20 μέτρα για να αντιδράσει”.

Σε ερώτηση του ThrakiSportS για τον τραυματισμό του Ιγκορ, επεσήμανε πως τον έχει τραβήξει ο προσαγωγός, θα κάνει εξετάσεις. “Δεν νομίζω να είναι κάτι σοβαρό, αλλά θα δούμε, μάλλον προσαγωγοί”, είπε χαρακτηριστικά. Σε νέα ερώτηση του ThrakiSportS αν ρίσκαρε με δυο σεντερ φορ μέσα στη Τούμπα, και αν θα επιμείνει στο 3-5-2 του Ακη Μάντζιου απάντησε πως η ομάδα μπορεί να είχε τον Ιγκορ και τον Ντιγκινί μπροστά, αλλά και ο Τζάνης που ήταν μπροστά είχε εντολές να μετατρέπεται σε χαφ και να βοηθάει ανασταλτικά, ενώ η ομάδα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα, αφού πάνω σε αυτό δούλεψε από το καλοκαίρι.

Στην τελευταία ερώτηση δημοσιογράφων του ΠΑΟΚ αν πιστεύει τη φετινή ομάδα του Πανθρακικού απάντησε πως “εμείς σαν ομάδα έχουμε καλούς παίκτες σαν ποιότητα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Και ο Ρομέου και ο Κάσες είχαν προβλήματα τραυματισμού. Ήταν σημαντικό σήμερα μετά το καλό παιχνίδι που κάναμε, την διάθεση που δείξαμε, να παίρναμε και ένα βαθμό. Αξίζαμε κάτι παραπάνω, αφού καταφέραμε να βάλουμε και δύο γκολ”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟΥΕΛ ΡΟΚΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩ (μετά το 6:30 και την απάντησή του στα προκλητικά σχόλια στο 9:30)