Η κάμερα απέτρεψε την κλοπή στα γραφεία του ΣΔΟΕ

Οι άγνωστοι έσπασαν την κεντρική είσοδο των γραφείων, προκάλεσαν φθορές σε μηχανή αναψυκτικών και σνακ και τελικά δεν αφαίρεσαν τίποτα από το εσωτερικό της υπηρεσίας.

Διώκει το οικονομικό έγκλημα, άρα έχει και χρήμα! Αυτό προφανώς σκέφτηκαν οι διαρρήκτες που εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή. Η υπηρεσία στεγάζεται σε μία απομονωμένη περιοχή, πίσω από τον οικισμό Ηφαίστου και αυτή την απομόνωση αξιοποίησαν για να δράσουν ανενόχλητοι οι διαρρήκτες. Τους απέτρεψε όμως η παρουσία της κάμερας…

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή 28 Νοεμβρίου. Άγνωστοι έσπασαν την κεντρική είσοδο των γραφείων. Μπαίνοντας είδαν μπροστά μία αυτόματη μηχανή αναψυκτικών και σνακ. Έσπασαν την πόρτα της και αφαίρεσαν αναψυκτικά από το εσωτερικό της. Στη συνέχεια ανέβηκαν τα σκαλιά που οδηγούν στο προθάλαμο των γραφείων, διέρρηξαν την πόρτα με σκοπό να μπουν στο εσωτερικό των γραφείων για να ψάξουν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα που υπολόγιζαν ότι θα έχουν αφήσει οι εργαζόμενοι πίσω τους. Οι διαρρήκτες δεν υπολόγισαν ότι όλη αυτή τη διαδρομή κατέγραφαν καρέ-καρέ κάμερες ασφαλείας που είναι εγκατεστημένες στο κτίριο.

Το υλικό που κατέγραψαν εξέτασαν προσεκτικά οι άνδρες της ασφάλειας Κομοτηνής, όπως εξάλλου δείχνουν και οι φωτογραφίες του «Χ», στην προσπάθεια τους να φτάσουν στους δράστες. Εν τω μεταξύ αναστατωμένοι ήταν χθες οι εργαζόμενοι. Έργο τους ήταν να ειδοποιήσουν τις αστυνομικές αρχές και να εξετάσουν σπιθαμή προς σπιθαμή τα γραφεία τους για να διαπιστώσουν αν λείπει κάτι και τι είναι αυτό. «Είχαμε μία παραβίαση της πόρτας κατέστρεψαν ένα μηχάνημα, ανέβηκαν τις σκάλες, μπήκαν μέσα, δεν πήραν όμως κάτι », είπε ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ ΑΜΘ Δημοσθένης Ταμανάς. «Άνοιξαν συρτάρια αλλά δεν πήραν τίποτα. ΤΟ ΣΔΟΕ έχει αντικείμενα σημαντικά αλλά είναι κλειδωμένα και ασφαλή. Ακόμα και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που είναι πολύτιμος δεν τον πείραξαν. Μάλλον είδαν την κάμερα φοβήθηκαν και έφυγαν», είπε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας.

Από τα τέλη του 2012 στεγάζεται σε εκείνα τα γραφεία το ΣΔΟΕ και είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο διαρρηκτών. Αντίθετα τα γραφεία της Εγνατίας Οδού Α.Ε αλλά και της εφημερίδας Παρατηρητής της Θράκης που βρίσκονται ακριβώς δίπλα, αποτέλεσαν και στο παρελθόν στόχοι διαρρηκτών, αλλά τις περισσότερες φορές οι δράστες προκάλεσαν υλικές ζημιές παρά έκλεψαν.

Η αστυνομία ανέλαβε τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Πάντως τα γραφεία του ΣΔΟΕ διαθέτουν εκτός από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και συναγερμό, ο οποίος ενεργοποιήθηκε αμέσως, οπότε απετράπη η κλοπή.

Πηγή: www.xronos.gr