Το pregame του αγώνα Άρης – Ορεστιάδα

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Ντέρμπι από τα… παλιά θα γίνει στη Μίκρα όπου ο Άρης θα αναμετρηθεί με την Ορεστιάδα στο ίδιο γήπεδο που πριν από 17 χρόνια είχαν αναμετρηθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος οπότε και ο Άρης κόντρα στους ακρίτες κατέκτησε το μοναδικό πρωτάθλημα στην ιστορία του (6η αγωνιστική, 29/11, 20.30, Διαιτητές: Βασιλειάδης, Δεληκωστίδης).
 
Ο Άρης προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί της ΜΕΝΤ και θέλει να πετύχει και την πρώτη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και τη δεύτερη στη σειρά. Ο τεχνικός του Άρη Γιώργος Γιάτσης δεν έχει απουσίες παικτών κι ελπίζει το νέο ξεκίνημα της ομάδας του να έχει συνέχεια. Την Τετάρτη ο Άρης έδωσε προπονητικό φιλικό με τον Ηρακλή όπου ο «γηραιός» επικράτησε 2-1 σετ αλλά ο Γιάτσης έμεινε ικανοποιημένος από την βελτίωση πολλών στοιχείων στην ομάδα του. Να σημειωθεί πως ο Άρης θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής αποκλεισμού της έδρας του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την 8η αγωνιστική.
 
Ο προπονητής του Άρη Γιώργος Γιάτσης είπε: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Παρότι η Ορεστιάδα έχει κάνει πολλές αλλαγές στη σύνθεση της και ακόμα δεν έχει κατασταλάξει στη δυναμική που θα έχει στο πρωτάθλημα εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε όλα. Κάναμε καλή δουλειά της προηγούμενες ημέρες. Θα είναι σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας να πάρουμε δεύτερο τρίποντο στη σειρά».
 
Η Ορεστιάδα επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη για αγώνα της Volleyleague ύστερα από επτά χρόνια. Ο Κώστας Δεληκώστας έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους και είδε τον Βούλγαρο Σιμεόν Αλεξαντρόφ να βελτιώνεται σημαντικά.
 
Ο προπονητής της Ορεστιάδας Κώστας Δεληκώστας είπε: «Είναι κρίσιμος αγώνας και για τις δύο ομάδες. Ειδικά για την ομάδα μου θα είναι βαρόμετρο. Θα δείξει εάν θα κινηθούμε εντός των στόχων ή θα δημιουργήσουμε υπόβαθρο για αναθεώρηση προς τα πάνω των στόχων του Α΄γύρου. Ο Άρης είναι ομάδα πειθαρχημένη με έμπειρους παίκτες, καλή τακτική και δεν κάνει εύκολα λάθη για αυτό και το παιχνίδι μας πρέπει να είναι μελετημένο και να έχουμε διάρκεια».
 
Από το 1998 οπότε καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 19 φορές και η τελευταία ήταν πριν από 7 χρόνια. Η Ορεστιάδα προηγείται στις νίκες 12-7. Με γηπεδούχο τον Άρη έχουν γίνει 9 αγώνες και ο Άρης προηγείται οριακά στις νίκες 5-4. Τη σεζόν 1996-97 ο Αρης νίκησε την Ορεστιάδα στους τελικούς με νίκες 2-1 και πήρε τον τίτλο στη Μίκρα.
 
Χθές είχαμε μια μικρή ένταση ανάμεσα στις δυο ομάδες με το κάλεσμα που απεύθυναν στο κόσμο των ομάδων τους για το παιχνίδι της Μίκρας.