Συμμετοχή Ταξιλδάρη στον μαραθώνιο της Αθήνας πρανήγγειλε ο Φουντουλάκης

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Την συμμετοχή του κομοτηναίου παραολυμπιονίκη Άλεξ Ταξιλδάρη στον επόμενο κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας, προανήγγειλε ουσιαστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επθτροπής Γιώργος Φουντουλάκης.

Μιλώντας στο sportsfeed, αρνήθηκε την καταγγελίες ότι επρόκειτο για ρατσιστική αντιμετώπιση, αποκάλυψε ότι είναι σε συνεννόηση με τους ιθύνοντες του ΣΕΓΑΣ και εκτίμησε ότι του χρόνου θα έχει λυθεί το ζήτημα και θα μπορέσουν να συμμετάσχουν και αθλητές με χειρήλατα οχήματα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φουντουλάκης δήλωσε για το επίμαχο θέμα:
“Είμαι υπέρ της συμμετοχής όλων των αθλητών. Έχω καλές σχέσεις με την ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ και προσωπικά με τον κύριο Παναγόπουλο. Όταν προτείναμε την συμμετοχή όλων των αθλητών με αναπηρία χωρίς καμία εξαίρεση, μας εξήγησαν ότι τεχνικά είναι αδύνατο. Δεν ήταν αρνητικοί στα αμαξίδια, σε αντίθεση με τα χειρήλατα ποδήλατα για τα οποία μας εξήγησαν ότι υπήρξε ο φόβος μήπως προκληθεί κάποιο ατύχημα. Εξαιτίας αυτού λοιπόν, σκοπό έχουμε του χρόνου να βρεθεί η χρυσή τομή πάνω στο κομμάτι αυτό έτσι ώστε να συμμετέχουν και οι αθλητές με τα χειρήλατα. Πρόταση μου λοιπόν θα είναι να γίνει είτε μια ειδική διαδρομή, ή να φύγουν πρώτοι ώστε να μην αναμειχτούν με την μεγάλη μάζα του κόσμου. Η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ λοιπόν δεν έκανε κάτι ούτε από απαξίωση ούτε από ρατσισμό. Εμείς συμμετέχουμε στους μαραθώνιους τους επίσημους με αθλητές δικούς μας τυφλούς και σε αυτό τον μαραθώνιο υπήρχαν άτομα που κινούνταν με αμαξίδιο. Επομένως θέλω να πω, ότι θα βρούμε την λύση του χρόνου και θα ικανοποιήσουμε το κομμάτι αυτών των αθλητών που φέτος δικαίως παραπονέθηκαν για αυτό το λόγο. Είναι φυσικό όλοι να θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα αθλητικό γεγονός όπως είναι ο Μαραθώνιος. Του χρόνου σκοπός μας θα είναι να πιέσουμε αλλά και να αναλύσουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες που ίσως δεν γνωρίζει η τεχνική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ. Ήταν ένα ατυχές γεγονός και θα πιέσουμε όσο μπορούμε ώστε να κλείσει αυτό το θέμα με την ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών της χώρας. Σαν πρόεδρος της ομοσπονδίας με αναπηρία δεν θα διστάσω να συγκρουστώ και να πιέσω να προασπιστούν τα δικαιώματα των αθλητών μου όταν η συμμετοχή τους είναι εφικτή.”