Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του αγώνα Εθνικός-ΠΑΟΚ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Εθνικού στην Αλεξανδρούπολη και έτσι τον έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας.
 
Μετά το τέλος του αγώνα πραγματοποίησαν δηλώσεις ο προπονητής των Εβριτών Σάκης Μουστακίδης και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης. Από πλευράς φιλοξενούμενων μίλησαν επίσης ο πασαδόρος των Θεσσαλονικιών Βασίλης Κουρνέτας καθώς και ο Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς, που ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης.
 
Ο τεχνικός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης τόνισε: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, αλλά και στους παίκτες μου γιατί σήμερα κερδίσαμε έναν παίκτη. Πληρώσαμε τον τραυματισμό του Τσουκ που όλη την εβδομάδα έχει προβλήματα. Ίσως είναι δικό μου λάθος που δεν τον άφησα έξω για να τον προστατέψω. Φάνηκε ο εκνευρισμός μας. Πρέπει να σταματήσσουμε την γκρίνια και την κλάψα για τη διαιτησία. Χάσαμε πόντο από την κλάψα μας. Πρέπει να σταματήσει η νοοτροπία ότι έρχονται οι διαιτητές στην Αλεξανδρούπολη για να μας… σφάξουν. Όμως είδα και σφυρίγματα εις βάρος μας στα κρίσιμα σημεία στο 4ο και 5ο σετ. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και νίκησε. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Καλή συνέχεια σε όλους».
 
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Ήταν σαν δύο διαφορετικά παιχνίδια. Το ένα μέχρι το 2-0 σετ και το άλλο μέχρι τη νίκη μας. Χάσαμε πανηγυρικά το 2ο σετ, αλλά αυτή η ομάδα έχει αθλητές με εμπειρία και πείσμα που μπορούν να γυρίσουν τέτοια παιχνίδια. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Άλλη φορά χάνεις, άλλη νικάς στις λεπτομέρειες. Δεν έχω δει όλες τις ομάδες, αλλά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός, εμείς και η Αλεξανδρούπολη θα διεκδικήσουμε στη συνέχεια την πρώτη θέση».
 
Ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ Βασίλης Κουρνέτας επισήμανε: «Η εικόνα που παρουσιάσαμε στα πρώτα δύο σετ δεν ήταν καθόλου καλή. Μιλήσαμε μεταξύ μας μετά το 2-0 σετ και είπαμε ότι έπρεπε να αντιδράσουμε. Είχαμε δει στις προηγούμενες αγωνιστικές ότι μπορούν να γίνουν ανατροπές. Πιέσαμε τον Εθνικό στην υποδοχή και χαλάσαμε την επίθεση και το μπλοκ του. Έτσι καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή. Εντυπωσιάζομαι με το γεγονός ότι η Αλεξανδρούπολη επενδύει στην περσινή της πορεία. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον γιατί έχει νέα παιδιά. Η νίκη αυτή δίνει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και μας γεμίζει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια».
 
Ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς του ΠΑΟΚ είπε: «Δεν είμαι σούπερ σταρ, προσπαθώ απλώς να κάνω τη δουλειά μου. Το βόλει δεν σταματάει παρά μόνο μετά τον τελευταίο πόντο του ματς.  Όπως την πατήσαμε εμείς απέναντι στον Ολυμπιακό, έτσι την πάτησε σήμερα ο Εθνικός με μας».