Αισιοδοξία Ρόκα για νίκη ή βαθμό στην Τούμπα!

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Για τον ΠΑΟΚ, τη διακοπή του πρωταθλήματος, τη δική του «σφραγίδα» στον Πανθρακικό και τον στόχο του αύριο στην Τούμπα, μίλησε ο Μανουέλ Χοσέ Ρόκα στο συνδρομητικό κανάλι.

Ο προπονητής της θρακιώτικης ομάδας έδειξε να γνωρίζει την κατάσταση του αντιπάλου αλλά δεν έκρυψε την επιθυμία του να αποσπάσει κάτι καλό στην εκτός έδρας αναμέτρηση.

Για τη δική του «σφραγίδα» στον Πανθρακικό:
«Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες. Δεν θα δούμε πολλά καινούργια πράγματα από τον Πανθρακικό. Θα δείτε κάποια βασικά πράγματα στην επίθεση και την οργάνωση της ομάδας. Θέλουμε να περάσουμε από τις βάσεις σε αυτά που πρέπει να κάνουμε. Για να περάσουμε στη φιλοσοφία ενός προπονητής πρέπει να έχεις χρόνο, τώρα κοιτάμε και τα αποτελέσματα».

Για τον ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ είναι σε αρκετά καλή στιγμή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αφού στο παρελθόν ήταν στην κορυφή ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Είναι σε καλή θέση ψυχολογικά και από βαθμολογικής θέσης. Έχουν πνεύμα νικητή. Θα είναι ο πρώτος μου αγώνας ως προπονητής του Πανθρακικού και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον δυσκολέψουμε μέσα στην Τούμπα».

Για τα αίσθημα εν όψη τέτοιου παιχνιδιού:
«Δεν έχω άγχος, αλλά για να κάνω καλύτερο το ντεμπούτο μου θα ήθελα να κερδίσω τον ΠΑΟΚ. Είναι κίνητρο για εμένα να παίξω με τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Είχαμε δύο εβδομάδες για να προετοιμάσουμε την ομάδα, για να μεταφέρω κάποια πράγματα στην τακτική. Ήταν θετική για εμένα η διακοπή του πρωταθλήματος».

Για τη διακοπή:
«Δεν σταματήσαμε μόνο εμείς, αλλά και ο ΠΑΟΚ σταμάτησε, παρότι έχει υποχρεώσεις για το Europa League. Όλοι προσπαθήσαμε να κάνουμε από ένα φιλικό παιχνίδι και δώσαμε και ένα φιλικό μεταξύ μας, ώστε αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση να βγουν στο γήπεδο. Για όλους είχε διακοπεί το πρωτάθλημα».

Για την βελτίωση του «Δικεφάλου»:
«Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που άλλαξε σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ήταν μία ομάδα που πρόσεχε πίσω, αλλά οι όποιες φάσεις ερχόντουσαν από ατομικές ενέργειες. Τώρα έχει περισσότερες επιλογές στην επίθεση. Το πλεονέκτημα είναι ότι έχει αρκετούς παίκτες στην επίθεση και είναι μία αρκετά επικίνδυνη ομάδα. Δεν κοιτάμε μόνο το «Νο9», υπάρχει ο Κλάους και ο Σαλπιγγίδης».

Για τον στόχο στην Τούμπα:
«Σε όλα τα αθλήματα έχουμε ως στόχο τη νίκη, από τη στιγμή που κάνουμε πρωταθλητισμό και μιλάμε για επαγγελματίες. Στόχος μας είναι η νίκη ή έστω να πάρουμε έναν βαθμό μέσα στην έδρα του αντιπάλου».