Συνελήφθησαν μετά από 28 διαρρήξεις!!!

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις εξοχικών κατοικιών και μονοκατοικιών, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Από τις έως τώρα έρευνες έχουν εξιχνιαστεί συνολικά είκοσι οκτώ (28) περιπτώσεις διαρρήξεων σε εξοχικές κατοικίες και μονοκατοικίες, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα του τελευταίου πεντάμηνου (Ιούλιος – Νοέμβριος).

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν την 25.11.2014 το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και το Διδυμότειχο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου και τα τρία (3) μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 22, 20 και 16 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης προηγήθηκε συστηματική διερεύνηση, στο πλαίσιο της οποίας υπήρχε κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων της αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης.

Όπως προέκυψε οι τρεις δράστες, τους τελευταίους πέντε μήνες τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε δομημένη και διαρκή δράση, συγκεκριμένη μεθοδολογία και σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων εξοχικών κατοικιών – μονοκατοικιών, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου τα μέλη της να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), οι δράστες κινούμενοι με οχήματα, επέλεγαν οικίες, όπου διαπίστωναν ότι έλειπαν οι ένοικοι και δεν υπήρχε περίπτωση να γίνουν αντιληπτοί από άλλα άτομα. Ακολούθως δύο από αυτούς, παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους των σπιτιών, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν κυρίως χρυσαφικά – κοσμήματα, ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία και χρηματικά ποσά, ενώ κατά τη διαφυγή τους προκαλούσαν επίσης φθορές σε αυτά. Ο τρίτος δράστης ανέμενε εξωτερικά της οικίας, ενεργώντας ως «τσιλιαδόρος», με σκοπό να ενημερώσει τους άλλους δύο σε περίπτωση άφιξης στο σημείο αστυνομικών ή των ιδιοκτητών.

Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι έχουν διαπράξει συνολικά είκοσι οχτώ (28) διαρρήξεις εξοχικών κατοικιών και μονοκατοικιών, στην Αλεξανδρούπολη, τα Δίκελα, τον Άγιο Κυπριανό και τον Μαΐστρο Έβρου.

Επιπλέον, από την εγκληματική τους δράση, έχουν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά το (1.045.000) ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν στις οικίες υπολογίζονται πάνω από (11.500) ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία από τις παραπάνω διαρρήξεις, οι δράστες προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από περίοικους, χτύπησαν με λοστό, το σκυλί – φύλακα του σπιτιού, τραυματίζοντάς το σοβαρά.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα σπίτια των δραστών, εντοπίστηκαν:
16 ηλεκτρονικές συσκευές
5 ηλεκτρικά εργαλεία
2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές
1 αλυσοπρίονο
1 σακίδιο
1 χρυσή λίρα
διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα

Πηγή: www.daily-stories.gr

Материалы по теме:

Οι επιχειρήσεις από Έβρο και Ξάνθη που έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο καβουρμά
  Ο λόγος για τις 4 επιχειρήσεις από τη Θράκη, 2 από την Ξάνθη, 1 από την Αλεξανδρούπολη και 1 από τον Διδυμότειχο, που έφτιαξαν τον ...
Οι τζιχαντιστές της Κομοτηνής θα ανατίναζαν τον Λευκό Οίκο
  Ποιοι είναι οι δύο τρομοκράτες του ISIS με τα σουηδικά διαβατήρια που καταδικάστηκαν από ελληνικό δικαστήριο - Τι κινδύνους υποκρύπτει η φυλάκισή τους στην ...
Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης σε διασυνοριακό πρόγραμμα
Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης συμμετέχει σε διασυνοριακό πρόγραμμα με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συμπράττοντας με τρεις περιφερειακές διοικήσεις της Βουλγαρίας. ...
Ορεστιαδίτες φίλοι στα δικαστήρια λόγω αναλήψεων από ΑΤΜ
Σε μεγάλες σκέψεις και αγωνία μπήκε κάτοικος της Ορεστιάδας, όταν διαπίστωσε ότι έχασε την κάρτα ανάληψης του. Αρχικά κατήγγειλε το περιστατικό στην ...
Ανάπτυξη νέων τεχνολογιών ελέγχου και αντιμετώπισης των κουνουπιών από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Με τα κουνούπια να πλησιάζουν στο μέγιστο της δραστηριότητάς τους η Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), η  Γεωτεχνοϋγειονομική Βορείου Ελλάδος και η ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here