Πήγαν, είδαν το… Σύνταγμα και επέστρεψαν Αλεξανδρούπολη οι φαντάροι του Εθνικού!

Γράφει ο Κουτσοballης

–  Στις αρχές της εβδομάδας υποχρεώθηκαν άρον άρον να μπουν στο αεροπλάνο της γραμμής και να σπεύσουν στην Αθήνα για να ενσωματωθούν στην ομάδα του Στρατού Ξηράς, ενόψει του πρωταθλήματος των Σωμάτων Ασφαλείς. Τελικά πήγαν, είδαν, βγάλαν μάλιστα και selfie στο Σύνταγμα, αλλά πριν ολοκληρωθεί η εβδομάδα, επέστρεψαν στην Αλεξανδρούπολη.

Ο λόγος για τους δυο φαντάρους του Εθνικού, τους Σταύρο Κασαμπαλή και Γρηγόρη Κοντοστάθη. Η (δικαιολογημένη) γκρίνια της ομάδας για την απουσία τους από την ομάδα σε κρίσιμους αγώνες, ακόμα και ευρωπαϊκούς, φαίνεται ότι έπιασε τόπο και δόθηκε από την στρατιωτική γραφειοκρατία η απαραίτητη άδεια για να επιστρέψουν στον Έβρο και να τεθούν στην διάθεση του Σάκη Μουστακίδη για το ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ.

Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία φαντάροι  ασκούν πιέσεις και βάζουν μέσα για να επιστρέψουν στον Έβρο, ενώ η “μαμά πατρίδα” τους ζητά να φύγουν από τα σύνορα και να υπηρετήσουν το επόμενο διάστημα στην… εξορία της ελληνικής πρωτεύουσας, στην Αθήνα δηλαδή. Μιλάμε για πανελλήνια πρωτοτυπία!

Μάλιστα, τα κουτσομπολιά στον Έβρο λένε ότι σε προφορικό επίπεδο δόθηκε η υπόσχεση ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο, μάλλον ο Κασαμπαλής, θα καταφέρει να πάει και στην Εσθονία για το ευρωπαϊκό ματς, έστω και αν έτσι θα απουσιάσει από τους αγώνες του Στρατού Ξηράς στο πρωτάθλημα των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μπορεί να λένε ότι “εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει ο στρατός”, μια φορά πάντως φαίνεται να υπάρχει λογική εξέλιξη σε αυτό το ζήτημα. 

Βέβαια, δεν είναι σίγουρο ότι θα υπήρχε αυτή η εξέλιξη αν δεν υπήρχε το κατάλληλο δόντι. Στην προκειμένη περίπτωση λέγεται ότι είναι ο (απόστρατος) φροντιστής του Εθνικού Θόδωρος Μαυρίδης, που άλλωστε μόλις πριν μερικούς μήνες δέχτηκε δημόσια τα εύσημα από τον Κασαμπαλή για την βοήθειά του, ώστε να μπορέσει να συνδυάσει την στρατιωτική του θητεία χωρίς να χάνει προπονήσεις και κυρίως αγώνες του Εθνικού αλλά και της Εθνικής Εφήβων.