Europa League: Ξύπνησε αργά ο Αστέρας του Ζησόπουλου, νέα ισοπαλία με την Μπεσίκτας

Ανταπόκριση από την Τρίπολη: Θεόδωρος Τσούτσος

– Μπορεί πριν 190 περίπου χρόνια οι Τούρκοι έφυγαν ηττημένοι από την Τριπολιτσά, αλλά το βράδυ της Πέμπτης, αν και δεν κέρδισαν στο “Θόδωρος Κολοκοτρώνης” τον Αστέρα, που ξύπνησε αργά και ισοφάρισε σε 2-2, κατάφεραν να πάρουν το αποτέλεσμα που τους δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Για τον Αστέρα αγωνίστηκε ως αρχηγός ο πρώην αμυντικός μέσος του Πανθρακικού Γιώργος Ζησόπουλος, ενώ στο πάγκο χωρίς να αγωνιστεί μετά από καιρό έμεινε ο Χουάν Μουνάφο!

Οι Αρκάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους Τούρκους. Στο 5’ μάλιστα ο Νίκο Φερνάντεθ με σουτ έξω από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Οι Τούρκοι ισορρόπησαν μετά το δεκάλεπτο και στο 15’ μετά από σέντρα του Τόρε, ο Ντεμπά Μπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 23’ ο Σενεγαλέζος έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ αστοχώντας από τη μικρή περιοχή. Ο Αστέρας προσπαθούσε να βρει ρυθμό και να πιέσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας έγινε πιο επιθετικός με την είσοδο του Μπαράλες, ο οποίος πήρε τη θέση του Γιαννιώτα. Στο 60’ όμως ο Σαχάν βγήκε μόνος του από αριστερά και μπήκε στην περιοχή, με τον Γκοϊάν να τον ανατρέπει. Ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και έδωσε κίτρινη κάρτα στον αμυντικό των Αρκάδων. Ο Τόρε ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 0-2. Η Μπεσίκτας είχε πλέον την ψυχολογία και ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, ενώ πίεζε και για ένα τρίτο γκολ.

Στο 73’ όμως τα πράγματα άλλαξαν για τον Αστέρα. Ο Μπαράλες με κεφαλιά μετά από ασίστ του Σανκαρέ μείωσε σε 1-2, βάζοντας ξανά τους Αρκάδες στο παιχνίδι. Στην ίδια φάση ήρθε και η αποβολή του Χάτσινσον με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία, με την Μπεσίκτας να μένει με δέκα παίκτες! Στο 75’ ο Νίκο Φερνάντεθ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Γκενέν απέκρουσε. Η πίεση του Αστέρα αυξήθηκε, με τους παίκτες, αλλά και τον κόσμο να αρχίζει να το πιστεύει.

Και στο 82’ ο Μπακασέτας έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Πάρα και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2. Η Μπεσίκτας προσπαθούσε να παγώσει τον ρυθμό με συνεχείς καθυστερήσεις, αλλά ο Αστέρας επέμενε να επιτίθεται. Στα τελευταία λεπτά, έγιναν ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Γκενέν, αλλά δεν κατάφεραν οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη να πετύχουν το γκολ της νίκης που θα τους διατηρούσε στο κόλπο της πρόκρισης.

[iframe frameborder=”0″ width=”480″ height=”270″ src=”//www.dailymotion.com/embed/video/x2b88qh” allowfullscreen]
Asteras Tripolis vs Besiktas (2-2) Full… από rubin7190