ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στον αγώνα κυπέλλου ανάμεσα σε Άρη Αβάτου και Αναγέννηση Θαλασσιάς

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Σπουδαία νίκη και πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης πέτυχε η ομάδα του Άρη Αβάτου που επικράτησε στο ντέρμπι της προημιτελικής φάσης επί της Αναγέννησης Θαλασσιάς με 2-1.

Και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με πολλά και σημαντικά προβλήματα, οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς πέντε παίκτες, ενώ η ομάδα της Θαλασσιάς χωρίς τρείς βασικότατους ποδοσφαιριστές. Η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση και μόλις στο 2’ ευτύχησε να πάρει προβάδισμα μετά από πολύ ωραίο σουτ του Κυριαζίδη, με τον ίδιο ποδοσφαιριστή μάλιστα να χρίζεται εκ νέου σκόρερ με την συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα αυτή την φορά με κεφαλιά. Οι παίκτες του Αντώνη Μπαμπαλή προσπάθησαν να αντιδράσουν με την βολίδα του Κοτζακελίνη στο 25’ να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Αβάτου, ενώ μέχρι και το τέλος αμφότερες οι ομάδες προσπαθούσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Στην επανάληψη η Θαλασσιά μπήκε πιο δυνατά ψάχνοντας το γκολ που θα την βάλει στο παιχνίδι, καταφέρνοντας το μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, όταν στο 75’ ο Παπαδημητρίου έκανε την σέντρα με τον Καζάκη να πιάνει το μονοκόμματο σουτ και να μειώνει για την ομάδα του σε 2-1. Μετά την μείωση του σκορ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να είναι πιο προσεκτικοί και να κάνουν σωστή διαχείριση του σκορ, με τους φιλοξενούμενους να αυξάνουν την πίεση τους. Μάλιστα η Αναγέννηση «άγγιξε» την ισοφάριση με την κεφαλιά του Κελίδη στο 93’ να καταλήγει μόλις άουτ.

Τραυματίες αποχώρησαν από την αναμέτρηση οι Φίλιππός Τζομιάδης και Τάσος Λαζαρίδης, με τον Χρήστο Σαμαρά να ελπίζει να μην υπάρχει κάτι σοβαρό για τους δύο παίκτες, μια και οι επιλογές έχουν μειωθεί αισθητά από τους συνεχείς τραυματισμούς, χαρακτηριστικό παράδειγμα και η χρησημοποιήση του Χρήστο Μαραντά που αγωνίστηκε λόγω των πολλών ελλείψεων για τους γηπεδούχους. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βαγγέλης Κιοτζένης με βοηθούς τους Ιλιάς Εμπλιούκ και Χουσεΐν Κουλά

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Χρ. Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Μπαϊρακταρίδης, Καρασερίδης, Τζομιάδης (60’ Τσορμπατζίδης), Χριστοφορίδης, Ντζομιάδης, Λαζαρίδης(60’ Βασιλειάδης Γ.), Κυριαζίδης, Γιαννακούδης, Παλατήν (80’ Μαραντάς)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ (Αντ. Μπαμπαλής): Βασιλειάδης, Πεντεζίδης, Μαντζαρίδης, Σαρηγιαννίδης Αλ., Κοτζακελίνης, Παπαδημητρίου, Τουργαίδης, Μουχτάρης (65’ Κελίδης), Κοτρότσιος, Καζάκης, Κοτζάκελης (85’ Σταύρου)