ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην νίκη πρόκριση του Ζυγού επί της Λευκόπετρας

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Νίκη με 2-0 και πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης για τον Ηρακλή Ζυγού, που χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της πολύ αξιόμαχης ομάδας του Κεραυνού Λευκόπετρας.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν δεδομένη μια και τους χωρίζει μια κατηγορία, ενώ και η απουσία του Γιώργου Νταλάρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Ζυγού ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος και πίεζε ψάχνοντας το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα, καταφέρνοντας το στο 38’ όντας μετά από ωραία ατομική προσπάθεια τον Γιώργο Κριεζή ο μεσοεπιθετικός του Ζυγού έκανε την σέντρα και ο Παπαστεφάνου με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Στην επανάληψη πολύ νωρίς οι γηπεδούχοι κατάφερνα να κάνουν δύο τα τέρματα τους, με τον Κριεζή να κλέβει την μπάλα από αμυντικό του Κεραυνού και από κοντά με την συμπλήρωση 48’ λεπτών αγώνα να δίνει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως το μακρινό σουτ του Καζαντζίδη στο 62 χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ζλατίνη, που είδε για ακόμη ένα μας την φετινή χρονιά την εστία του να μην παραβιάζετε.

Με αυτή την νίκη η ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την συνέχεια, ενώ στα ευχάριστα και η επιστροφή στην δράση του Τσακίρογλου Τζεμ. Στην Λευκόπετρα θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη με την προσπάθεια κυρίως στο δεύτερο μέρος με τον στόχο της ομάδας του Μάνου Χαραλαμπίδη να είναι να συνεχίσει την πολύ καλή πορεία στην Β’ κατηγορία και την επιστροφή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Ουζουνίδης με βοηθούς τους Γιώργο Πατηνιώτη και τον Σάββα Κωσταντινίδη.

ΗΡΑΚΛΗΣ Ν. ΖΥΓΟΥ (Γ. Δημητριάδης): Ζλατίνης, Τσαντίδης, Αρσενίου, Τσαβδαρίδης, Ιωσηφίδης, Ευθυμιάδης, Κριεζής(75’ Καλτσίδης), Τσακιράκης, Παπαστεφάνου, Χασιώτης(70’ Κωφίδης), Κοκκαλίδης(64’ Τζεμ)

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΕΥΚΟΠΕΤΡΑΣ (Μ. Χαραλαμπίδης): Πολυτίδης, Περβελής Ι., Ιακωβίδης(46’ Καλτσάς), Κίντς, Κύρου, Πάνα, Δουμπενίδης, Περβελής Π., Χαραλαμπίδης, Καζαντζίδης, Δουρμούς