ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Έχασαν τον αγώνα στα χαρτιά γιατί οι παίκτες ήταν σε συγκεντρωτική!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Αίσθηση προκάλεσε στους μπασκετικούς κύκλους το γεγονός ότι η αναμέτρηση ανάμεσα στον Αλέξανδρο Αλεξανδρούπολης και τον Σπάρτακο Διδυμοτείχου κερδήθηκε στα χαρτιά από την φιλοξενούμενη ομάδα, αφού η γηπεδούχος δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” το μεσημέρι του Σαββάτου (το ματς ήταν προγραμματισμένο για τις 13.00 το μεσημέρι!).

Πολλοί θεώρησαν ότι η μη παρουσία σε εντός έδρας παιχνίδι συνιστά αποχώρηση του Αλέξανδρου από το πρωτάθλημα, αν και μερικές μέρες πριν είχε ταξιδέψει στην Κομοτηνή για την σαφώς πιο πολυέξοδη αναμέτρηση με τον Αίαντα. Ωστόσο δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο Αλέξανδρος θα συνεχίσει κανονικά! Ποιος ο λόγος που ωστόσο δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στην έδρα του και έχασε με 0-20 στα χαρτιά από τον Σπάρτακο;

Όπως μας εξήγησε άνθρωπος του συλλόγου, η ώρα που προγραμματίστηκε ο αγώνας δεν βοηθούσε να διεξαχθεί. Ήταν εργάσιμη ώρα για ορισμένους μεγάλους παίκτες, με αποτέλεσμα αυτοί να βρίσκονται πρωί Σαββάτου στις εργασίες τους και να μην μπορούν να απουσιάσουν για να παίξουν μπάσκετ.

Γιατί δεν μπήκαν τότε οι παίδες, αφού έτσι κι αλλιώς κατά βάση και στο ανδρικό πρωτάθλημα οι παίκτες των ακαδημιών του συλλόγου παίζουν; Γιατί πολύ απλά, οι παίκτες εκείνη την ώρα απουσίαζαν στο… Σουφλί, όπου είχε συγκεντρωτική προπόνηση προεπιλογής αγοριών γεννημένων τα έτη 2000 και 2001.

Οι προπονήσεις έγιναν το Σαββατοκύριακο παρουσία του ομοσπονδιακού προπονητή Γιώργου Προεστού και το κλιμάκιο Έβρου με τους αθλητές των ομάδων του νομού προπονήθηκε 11.00 με 13.00 στο… Σουφλί, υπό την τεχνική ευθύνη σε τοπικό επίπεδο του Φώτη Καρλιώτη. 

Την ίδια ώρα λοιπόν τα παιδιά που απαρτίζουν την κατά βάση παιδική ομάδα του Αλέξανδρου που μετέχει στην Α2 Ανδρών είτε έπρεπε να παίζουν αγώνα με τον Σπάρτακο είτε να πάνε στην συγκεντρωτική, ελπίζοντας να προωθηθούν στις εθνικές ομάδες. Όπως είναι λογικό προτίμησαν το δεύτερο και έτσι αφενός χάσαν το ματς στα χαρτιά (αφού προφανώς κανείς δεν προνόησε να ζητήσει να μην διεξαχθεί εκείνη την ώρα ή ακόμα και να αναβληθεί), αφετέρου τζάμπα κατέβηκε στην Αλεξανδρούπολη ο Σπάρτακος από το Διδυμότειχο, αφού αγώνας δεν έγινε ποτέ…